Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Αλλάζουν από αύριο (10 Αυγούστου) οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

Αλλάζει (προς το ευκολότερο) από αύριο 10 Αυγούστου η διαδικασία για τη χορήγηση του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.
 Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που εξέδωσε το ΥΠΑΠΕΝ οι αλλαγές είναι οι εξής: 
1. Καθιερώνεται νέα Βάση Δεδομένων με ερωτήσεις, μέσα από την οποία θα επιλέγονται τα θέματα εξέτασης. Η νέα Βάση Δεδομένων έχει ήδη ανέβει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και είναι διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο. 
2. Ο αριθμός των ερωτήσεων στις οποίες θα καλούνται να απαντήσουν οι εξεταζόμενοι μειώνεται από πενήντα (50) σε σαράντα (40). 
3. Ο αριθμός των σωστών απαντήσεων που πρέπει να συγκεντρώσει ο εξεταζόμενος προκειμένου να πάρει το πιστοποιητικό μειώνεται από τριάντα πέντε (35) σε είκοσι (20). 
Ενώ δηλαδή με το παλιό σύστημα ο εξεταζόμενος έπρεπε να πιάσει ποσοστό 70% σωστών απαντήσεων, τώρα το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 50%.

Δείτε εδώ το έγγραφο του Υπουργείου. 

Δείτε εδώ τη σχετική Εγκύκλιο με τη νέα Βάση Δεδομένων (Ερωτήσεις-Απαντήσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου