Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ
14ο Συνέδριο Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης

16/5/2019 έως 17/5/2019
Η Επιστημονική Εταιρεία Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση (ΕΥΕ) σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, διοργανώνει το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο με επιστημονικά αντικείμενα επικεντρωμένα στην επιστήμη του νερού, στη διαχείριση των υδατικών πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος στις 16-17 Μαΐου 2019 στον Βόλο.

Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας καθώς επίσης και τεχνικών εφαρμογών από επιστήμονες που ασχολούνται με τα ζητήματα του συνεδρίου. Αναμένεται να προκύψουν πολύτιμα συμπεράσματα από α) την καρποφόρα ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και εμπειριών, β) την εφαρμογή και αποτίμηση νέων τεχνολογιών και γ) την παρουσίαση νέων ιδεών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάδειξη εργασιών από νέους επιστήμονες. Στο πλαίσιο αυτό θα λάβει χώρα βράβευση πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών από την ΕΥΕ, πάνω στα αντικείμενα της επιστήμης του νερού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και υποβολή εργασιών μπορείτε να επισκεφτείτε το website ή να στείλετε email στο hhaconference@artion.com.gr.


Ενημερωτική Ημερίδα Καινοτομίας και Ανάπτυξης με θέμα, Εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στη γεωργική παραγωγή

17/5/2019
Η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο σχετικού ερευνητικού προγράμματος που γίνεται σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το ΤΕΙ Καβάλας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση που έχει ως επίκεντρο τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στη γεωργική παραγωγή, την Παρασκευή 17 Μαΐου (12:00). Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του εκπαιδευτικού κέντρου «Αλίκη Περρωτή» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Στους ομιλητές συγκαταλέγονται μαθητές της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Σχολής και σπουδάστρια του Perrotis College, οι οποίοι πήραν μέρος στην πειραματική προσπάθεια από τον Σεπτέμβριο 2018 για την απόκτηση εμπειρίας σε πειραματισμό κι εκπόνηση πτυχιακής εργασίας, αντίστοιχα.

Πρόγραμμα

12:00 Προσέλευση και καλωσόρισμα
12:10 Δρ. Ε. Φάββας, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
12:30 Κ. Ζουκίδης (M.Sc., Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), Κ. Ακριτίδου, Ε. Βουδούρη, Δ. Σαμπατάκος και Σ. Σαπαντζή, (Γενικό Λύκειο
Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής) και Μ. Χατζηαθανασίου (Perrotis College)
13.10 Συζήτηση-Συμπεράσματα

Δείτε την Πρόσκληση.
Εσπερίδα με τίτλο, Αναδυόμενα Φυτοπαθολογικά προβλήματα στην Ελλάδα και τον κόσμο στην Καλαμάτα

17/5/2019
Η Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρία (Ε.Φ.Ε.) μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας- ΔΑΟΚ Τριφυλίας & ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνουν εσπερίδα φυτοπροστασίας με θέμα: «Αναδυόμενα Φυτοπαθολογικά προβλήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο» την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 17:00 στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Καλαμάτας.

Στο επίκεντρο της εσπερίδας θα βρεθούν οι ασθένειες, που τα τελευταία χρόνια προκαλούν σημαντικές ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια της Μεσσηνίας αλλά και της χώρας, όπως το Γλοισπόριο, η Κερκόσπορα και η Ίσκα, ή αποτελούν δυνητικό κίνδυνο σε περίπτωση εμφάνισής τους, όπως η Xylella.


4th Biopesticides Europe 2019

29/5/2019 έως 30/5/2019
To 4o συνέδριο Biopesticides Europe θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 29 – 30 Μαΐου 2019.

Η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή αγορά βιολογικών εντομοκτόνων έχει συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με την αυξημένη κατεύθυνση από τις αρχές και την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμη γεωργία είναι βέβαιο ότι η αγορά των βιοπαρασιτοκτόνων θα συνεχίσει να παρουσιάζει πρωτοφανή ανάπτυξη. Εντούτοις, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα από τον κλάδο σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής διάθεσης των προϊόντων στην αγορά. Τα ζητήματα που αφορούν τη ρύθμιση και την καταχώριση εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση.

Αυτή η εκδήλωση διάρκειας 2 ημερών θα συγκεντρώσει τους βασικούς ενδιαφερόμενους της βιομηχανίας από τη βιομηχανία βιολογικών φυτοφαρμάκων για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις μελλοντικές ευκαιρίες. Η διάσκεψη θα συζητήσει επίσης την τρέχουσα επισκόπηση των αγορών, με έμφαση από εμπειρογνώμονες σχετικά με την εξέλιξη της αγοράς των βιοπαρασιτοκτόνων και τις νέες ιδέες και την καινοτομία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο συνέδριο θα μιλήσει ο Δρ. Matthew Tarver, ερευνητής εντομολόγος της Bayer AG για την ανάπτυξη του Βιολογικού Nematicide BioAct DC (Purpureocillium lilacinum PL251) και πώς ταιριάζει στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου με τη χημική ουσία Nematicide Velum (φλουπυράμη).

Μία μέρα πριν τη διάσκεψη, το απόγευμα της 28ης Μαΐου (ημέρα Τρίτη), μια επιλεγμένη ομάδα συμμετεχόντων θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφθεί
το Διεθνές Κέντρο Ερευνών Jealott's Hill της Syngenta.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.
27η Πανελλήνια Συνάντηση Χρηστών ArcGIS

30/5/2019 έως 31/5/2019
Η Marathon Data Systems έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει ότι η 27η Πανελλήνια Συνάντηση Χρηστών ArcGIS θα πραγματοποιηθεί στις 30 & 31 Μαΐου 2019 στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του Crowne Plaza Hotel (Μιχαλακοπούλου 50 – στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) στην Αθήνα.

Η Πανελλήνια Συνάντηση Χρηστών ArcGIS θα πλαισιώνεται από ομιλίες, παρουσιάσεις και workshops για όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις της Πλατφόρμας ArcGIS, για τα προϊόντα και τις έτοιμες προς χρήση εφαρμογές όπως:  • ArcGIS Pro

  • Νέο Image Analyst Extension

  • ArcGIS και BIM

  • ArcGIS Indoors

  • Collector Aurora

  • Επιστημονικές εργασίες χρηστών της Πλατφόρμας ArcGIS

Για δήλωση συμμετοχής κάντε είσοδο εδώ.

Για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν εργασία κάντε είσοδο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο website.


ISF World Seed Congress 2019

3/6/2019 έως 5/6/2019

To επόμενο Παγκόσμιο συνέδριο Σπόρων ISF 2019, θα διεξαχθεί στη Νίκαια της Γαλλίας από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2019 όπου περισσότεροι από 1500 επαγγελματίες της βιομηχανίας σπόρων αναμένεται να συγκεντρωθούν για να συζητήσουν τα παγκόσμια ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία σπόρων.
3/6/2019 έως 5/6/201942nd World Congress of Vine & Wine

15/7/2019 έως 19/7/2019
42nd World Congress of Vine & Wine. 42ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου & Οίνου. Γενεύη (Ελβετία), 15-19 Ιουλίου 2019. Πληροφορίες: http://oiv2019.ch/2019/
Διαβάστε περισσότερα...