Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Παραπληροφόρηση για το κλάδεμα του ιστορικού πλατάνου.

Μετά την κοπή του αιωνόβιου και σημείου αναφοράς για την πόλη της Πρέβεζας, πλατάνου στην Π. Τσαλδάρη δημοσιεύτηκαν διάφορα άρθρα που υποστηρίζουν ότι ήταν προσβεβλημένος από τη νεκρωτική ασθένεια του πλατάνου, δείχνοντας μάλιστα και φωτογραφίες με τα συμπτώματα. 
Πρόκειται περί ανακρίβειας γιατί τα συμπτώματα αυτά δεν αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά στη φυσιολογική φθορά του ξύλου ενός αιωνόβιου πλατάνου, που ως γνωστόν μπορεί να σχηματιστεί και ολόκληρη κοιλότητα στον κορμό αυτών των δέντρων χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην φυσιολογική τους κατάσταση. 
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που εντοπίζουν ύποπτα συμπτώματα σε πλάτανους (ξήρανση βραχιόνων ή και δέντρων-δείτε σχετικά και εδώ) οφείλουν να ενημερώνουν τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρική για καλλωπιστικά και Δ/νση Δασών για δασικά δέντρα. 
Τελευταία, παρατηρούμε να γίνεται από διάφορα συνεργεία – και με ιδιαίτερο ζήλο – υπερβολικό κλάδεμα ως και καρατόμηση δέντρων και θάμνων στο αστικό-περιαστικό περιβάλλον όπως και κατά μήκος των δρόμων. Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ζήτηση σε καυσόξυλα και βιομάζα γενικότερα, εφιστούμε την προσοχή στους υπεύθυνους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μη χρειαστεί να λογοδοτήσουν στους πολίτες της Πρέβεζας για αυτές τις επιλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.