Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων για την κατάργηση του "υπεύθυνου επιστήμονα".

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Σύλλογος Ελλήνων Σποροπαραγωγών & Σποροφύτων ζητά την κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης 8040-88923-13 με την οποία δίνεται η δυνατότητα εμπορίας γεωργικών εφοδίων σε μη γεωτεχνικούς, με μόνη προϋπόθεση την παρακολούθηση σχετικού προγράμματος κατάρτισης. 
Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα σχετική Ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο Σύλλογός μας την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.
Στην επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών & Σποροφύτων, μεταξύ άλλων, τονίζονται και τα εξής:

 Συνεχίζεται περαιτέρω η απαξίωση των γεωτεχνικών σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα μας, μια εποχή στην οποία ο αγροτικός τομέας της καλείται να αποτελέσει ισχυρό πυλώνα της οικονομίας, αιχμή του δόρατος της οικονομικής ανάκαμψης, να αποτελέσει ευκαιρία αναβάθμισης και καθιέρωσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.
Με τον τρόπο αυτό κατά τη γνώμη μας επιχειρείται η αντικατάσταση του υπεύθυνου Πανεπιστημιακού Γεωτεχνικού Επιστήμονα όπως και η ουσιαστική κατάργηση του επαγγέλματος του Γεωτεχνικού.
Η αειφορία των εδαφών, η διατήρηση της γονιμότητας και η προφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος είναι έννοιες που θα προαχθούν με την απόφαση αυτή;
Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση θέτει σε κίνδυνο αγρότες και καταναλωτές και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αφαιρώντας τη διαχείριση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, από τους καθ' ύλη αρμόδιους επιστήμονες.
Η αντικατάσταση του "Υπεύθυνου Επιστήμονα", καταργεί τον Γεωτεχνικό Κλάδο και την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, εξομοιώνοντας πέντε χρόνια σπουδών με ένα πιστοποιητικό που λαμβάνετια με μία επαγγελματική κατάρτιση ωρών.

Ολόκληρη την επιστολή μπορείτε να δείτε εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.