Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Π.Ο.Σ.Γ. : Επιστολή διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση υλοποίησης των αποδεκτών αιτημάτων για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειο Κόκκαλη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.) με την οποία διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση υλοποίησης των αποδεκτών αιτημάτων της για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και καταθέτει εκ νέου έξη προτάσεις της για την βελτίωση και την καλύτερη λειτουργία του συστήματος.

Οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:

1η Πρόταση : Να υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης και για τις προαγορές.

2η Πρόταση: Να λυθούν τα προβλήματα, που παρουσιάζει η πλατφόρμα και ναβελτιωθεί η εφαρμογή.

3η Πρόταση : Να υπάρξει δυνατότητα επεξεργασίας της συνταγής μετά την οριστικοποίηση από τον γεωπόνο (αποριστικοποίηση και ξανά οριστικοποίηση).

4η Πρόταση: Να μην προστεθούν περισσότερες δεσμεύσεις (όχι προσθήκη της αναγραφής του sticker των ψεκαστικών).

5η Πρόταση: Να προχωρήσει το Υπουργείο στην επιδότηση κατάλληλων προγραμμάτων για την συνταγογράφηση, έτσι ώστε να απαλλαγεί ο γεωπόνος από το κόστος της αγοράς προγράμματος και να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ καταστήματος και γεωπόνου.

6η Πρόταση: Να δημιουργηθεί μια μόνιμη ομάδα εργασίας αποτελούμενη από στελέχη του Υπουργείου και των γεωπόνων ελευθέρων επαγγελματιών, η οποία θα συζητά κατά τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα προβλήματα, που προκύπτουν για τον κλάδο, αλλά και γενικότερα της αγροτικής παραγωγής (προβλήματα τα οποία γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι γεωπόνοι, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και στηρίζουν την αγροτική παραγωγή).

"Για πόσο καιρό ακόμη, οι γεωπόνοι θα πληρώνουν πρόστιμα, λόγω ύπαρξης νομοθεσίας που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της φυτοπροστασίας της χώρας σε συνδυασμό με τα άλυτα προβλήματα του πληροφοριακού συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης; Η αίσθηση που υπάρχει στους συνάδελφους πανελλαδικά και καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες, είναι ότι δεν υπάρχει ενημέρωση, δεν υπάρχει στήριξη, δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής και βελτίωσης και ότι για άλλη μια φορά θα είναι εκτεθειμένοι και απέναντι στην νομοθεσία και απέναντι στους πελάτες τους" αναφέρει στη συνέχεια της επιστολής της η Π.Ο.Σ.Γ.

Την επιστολή συνυπογράφουν δέκα γεωπονικοί σύλλογοι και φορείς.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής μπορείτε να δείτε εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.