Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο Τύπου της Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας για την μελισσοκομία και τα προγράμματα ενίσχυσης.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου με χρήσιμες πληροφορίιες για τους μελισσοκόμους και τα προγράμματα ενίσχυσης της μελισσοκομίας που είναι σε εξέλιξη:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Πρέβεζας, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:
1) Όλοι οι μελισσοκόμοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στην Υπηρεσία ΔΑΟΚ μέχρι τις 31/12/2016, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.
2)Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων», του νέου τριετούς προγράμματος μελισσοκομίας 2017-2019, θα ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως και την 20η Μαρτίου του επόμενου έτους.
Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της δράσης  πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια:
α) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 κυψελών
β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ
Το ποσοστό αντικατάστασης θα ανέρχεται μέχρι και 10% των κατεχόμενων κυψελών ανά μελισσοκόμο και η σχετική αίτηση δήλωσης για συμμετοχή θα υποβληθεί μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης
3) Οι δικαιούχοι Ενίσχυσης της Δράσης 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια:
α)   Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως επαγγελματίες αγρότες.
β)   Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν δέκα (110) παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξία της παραγωγής τους να είναι 8.000 Ευρώ.
γ)    Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ και θεωρημένο τουλάχιστον πριν ένα (1) έτος από την ημερομηνία της αίτησης.
δ)   Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στην Υπηρεσία μας έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
ε)   Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης για συμμετοχή στη δράση 3.2. «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» στην Υπηρεσία μας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της. Π.Ε. Πρέβεζας στο τηλέφωνο 26820-27774 (αρμόδιος υπάλληλος ο κ. Γρηγόριος  Κουμπής).
Ο Αν. Προϊστάμενος
της Διεύθυνσης 

Ιωάννης Αυγέρης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.