Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σχέδιο Απόφασης για Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 4 Νοεμβρίου.

Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή των μέτρων "Βιολογική Γεωργία" και "Βιολογική Κτηνοτροφία" έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ και θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2016.
Το Σχέδιο μπορείτε να δείτε εδώ, όπου αναγράφεται και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία μπορεί κανείς να αποστείλει σχόλια και παρατηρήσεις μέχρι την ανωτέρω προθεσμία.

Μερικές πολύ σύντομες επισημάνσεις για κάποια από τα σημεία που περιλαμβάνει το σχέδιο ΥΑ:
-Οι δράσεις που θα επιδοτούνται θα είναι δύο ειδών: α)μετατροπή της εκμετάλλευσης σε βιολογική μορφή με τριετή δέσμευση των δικαιούχων και β)διατήρηση της εκμετάλλευσης σε βιολογικές πρακτικές, με πενταετή δέσμευση των δικαιούχων.
-Οι μέγιστες ενισχύσεις που προβλέπονται κυμαίνονται:
α) Στη φυτική παραγωγή από 12 μέχρι 90 €/στρ./έτος, ανάλογα με τη καλλιέργεια.
β) Στη ζωική παραγωγή από 21,1 μέχρι 34,7 €/στρέμμα βοσκότοπου/έτος, ανάλογα με το είδος του ζώου (αιγοπρόβατα, βοοειδή κρεατοπαραγωγής, βοοειδή γαλακτοπαραγωγής). 
-Στη ζωική παραγωγή οι μέγιστες ενισχύσεις καταβάλλονται για πυκνότητα βόσκησης 1 Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου/εκτάριο ή μεγαλύτερη, ενώ για μικρότερες πυκνότητες βόσκησης οι ενισχύσεις θα μειώνονται αναλόγως.
-Η υποβολή φακέλων θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, σε ειδική εφαρμογή του Ειδικού Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) και τυχόν έντυπα συμπληρωματικά δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.
-Ο διοικητικός έλεγχος των αιτήσεων στήριξης και η έκδοση προσωρινών πινάκων δικαιούχων θα γίνεται από τον ΕΦΔ.
-Οι διοικητικοί έλεγχοι των αιτήσεων πληρωμής καθώς και οι επιτόπιοι έλεγχοι θα γίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.