Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Μειώθηκε τελικά στα 25 € το παράβολο για τις εξετάσεις Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

Με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, το παράβολο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις χορήγησης του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων ορίζεται στα 25 €. 
Αυτό αναφέρεται σε σχετικό χθεσινό (10-11-2015) Δελτίο Τύπου του Υπουργείου. Να θυμίσουμε ότι με την αριθ. 716/89356/14-8-2015 Υπουργική Απόφαση το σχετικό παράβολο είχε οριστεί στα 25 € μέχρι 26-11-2015 και στα 50 € από 27-11-2015 και μετά. 
Η καθιέρωση του παραβόλου είχε προκαλέσει αρκετά παράπονα από αγρότες που διαμαρτύρονταν για το ύψος του παραβόλου (αρχικά ήταν μέχρι 100 €) αλλά και για το γεγονός ότι, όπως κατήγγειλαν, πολλά ιδιωτικά ΚΕΚ χρέωναν "καπέλο" για τη συμμετοχή στις εξετάσεις με διάφορα προσχήματα (π.χ. προκειμένου να χορηγήσουν στους ενδιαφερόμενους τις ερωτήσεις). 
Πάντως να σημειώσουμε για όποιον ενδιαφέρεται ότι οι ερωτήσεις για το Πιστοποιητικό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και είναι διαθέσιμες από αυτόν τον σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.