Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Tuta absoluta: Ενημέρωση από γεωπόνους του Συλλόγου μας αύριο 24/7/2015 στην ΒΙ.ΠΕ. για δυνατότητες και τρόπους αντιμετώπισης.

Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει φέτος στους παραγωγούς τομάτας η Tuta absoluta. Παρουσιάσαμε τη βιολογία του εντόμου, τις ζημιές που προκαλεί και τις μεθόδους πρόληψης-καταπολέμησης. Οι προσβολές από την Tuta φέτος στην περιοχή της Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Έχει προκαλέσει πολύ σοβαρές ζημιές στην ανοιξιάτικη θερμοκηπιακή καλλιέργεια και το πρόβλημα συνεχίζεται εντονότατο και στις νέες φυτεύσεις που ξεκινούν αυτή την εποχή για τη δεύτερη καλλιέργεια (φθινοπωρινή). Τα ερωτήματα και τα παράπονα είναι συνεχή, από παραγωγούς που προσπαθούν εναγωνίως να προστατέψουν τις καλλιέργειές τους. 
Σε μία προσπάθεια να δοθεί μία όσο το δυνατόν πλατύτερη δημοσιότητα στο θέμα και να ενημερωθούν πληρέστερα οι παραγωγοί, γεωπόνοι-μέλη του Συλλόγου μας θα βρίσκονται αύριο 24 Ιουλίου στην ΒΙ.ΠΕ., στην έδρα των δύο Συνεταιρισμών ΣΠΟΑΠΠ και Κηπουρών, για μία συζήτηση-ενημέρωση των παραγωγών για την Tuta absoluta. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί κυρίως στους τρόπους αντιμετώπισης, προληπτικούς και κατασταλτικούς, αφού πολλά είναι τα παράπονα τον τελευταίο καιρό για αναποτελεματικότητα των υπαρχόντων φαρμάκων, λόγω ανθεκτικότητας του εντόμου σ' αυτά. 
Η εκδήλωση θα γίνει στις 8:00 μ.μ. με την παρουσία των γεωπόνων-μελών του Συλλόγου μας Γάτσιου Αναστάσιου και Τσαπάρα Αλέξιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.