Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Παρατείνεται μέχρι 30-9-2015 και χωρίς πρόστιμο η κατάθεση αίτησης για άδεια χρήσης νερού.

Με ΚΥΑ που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Υποδομών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δόθηκε παράταση μέχρι τις 30-9-2015 στην κατάθεση αίτησης για άδεια χρήσης νερού για αγροτική χρήση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Σε σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε εξάλλου η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΑΠΕΝ αναφέρονται τα εξής: 

-Υπενθυμίζουμε στους χρήστες ύδατος την υποχρέωσή τους για υποβολή φακέλου για έκδοση άδειας χρήσης ύδατος, η οποία παρατείνεται για τελευταία φορά και χωρίς καμία επιβάρυνση, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015
-Η ανάγκη αυτή προκύπτει για την αειφόρο διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο ιδίως λόγω της κλιματικής αλλαγής. 
-Επίσης για διευκόλυνση όλων η σχετική διαδικασία έχει απλουστευθεί σημαντικά, όπως περιγράφεται κατωτέρω
-Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται όλοι οι χρήστες ύδατος να προβούν άμεσα στις σχετικές απλουστευμένες ενέργειες, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015 χωρίς καμία επιβάρυνση. 

Στη συνέχεια η εγκύκλιος δίνει αναλυτικές οδηγίες προς τους ενδιαφερόμενους για την κατάρτιση του φακέλου και την υποβολή της σχετικής αίτησης άδειας χρήσης νερού. 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ μετά τις 30-9-2015 το πρόστιμο για εκπρόθεσμες αιτήσεις θα διαμορφώνεται ως εξής:
  • 50 ευρώ το μήνα για το χρονικό διάστημα από 1-10-2015 έως 31-12-2015 και
  • 1000-2000 ευρώ για μετά την 1-1-2016.

Η αίτηση για έκδοση άδειας χρήσης νερού προϋποθέτει να έχει γίνει προηγουμένως καταγραφή του σημείου υδροληψίας στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.).
Να θυμίσουμε επίσης ότι η προθεσμία για την εγγραφή των σημείων υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. έχει λήξει και όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμη αίτηση επιβαρύνονται με παράβολο 100 ευρώ 

Δείτε εδώ τη σχετική ΚΥΑ 
Δείτε εδώ τη σχετική Εγκύκλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.