Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ο Βαγγέλης Νάνος συκοφαντεί με δόλο το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας;

Δημοσιεύουμε σήμερα την απάντηση του προέδρου του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας στην επιστολή του Βαγγέλη Νάνου και στις κατηγορίες που αυτή διατυπώνει για τη δραστηριότητα του Συλλόγου:



Συνάδελφε Βαγγέλη Νάνο
  Καταρχήν, θα μου επιτρέψεις το β΄ ενικό πρόσωπο αφού είμαστε συμμαθητές, συμφοιτητές, στους ίδιους δρόμους για χρόνια, και συναγωνιστές (ιδρυτικά μέλη του Σωματείου και του Συλλόγου Γεωπόνων). 
 Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις Δήμων, Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων για ενημέρωση σε 3 σημαντικά και επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο: ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων, σταβλικές εγκαταστάσεις και εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Για να επιτευχθεί αυτό κινητοποιήθηκαν και αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο και πόρους 4 μέλη που λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας είναι οι πλέον ειδικοί στα παραπάνω αντικείμενα. Τονίζω ότι κανείς από τους 4 ομιλητές, σε καμία ενημερωτική εκδήλωση δεν εκφράστηκε υπέρ ή κατά της ΚΑΠ. Κανείς δεν είπε αν είναι σωστή ή λάθος, δίκαιη ή άδικη, επαρκής ή μη. Γιατί το θέμα δεν ήταν η μεταρρύθμιση ή η ανατροπή της ΚΑΠ αλλά να παρουσιάσουμε τα βασικά στοιχεία της και να απαντήσουμε σε ερωτήματα, καθώς ο χρόνος τρέχει, η κατάθεση αιτήσεων έχει ξεκινήσει και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 15/5/15. Η ανάγκη για αυτές τις ενημερώσεις επιβεβαιώθηκε από τη μεγάλη προσέλευση των αγροτών-κτηνοτρόφων, το έντονο ενδιαφέρον τους και τις ποικίλες ερωτήσεις τους. 
 Πράγματι συνάδελφε, δεν θεωρήσαμε σκόπιμη τη συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να ανταποκριθούμε στις εκκλήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων για ενημέρωση και γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των οργάνων του Συλλόγου συμφωνεί μαζί μας. Χωρίς αυτό να έχει σημασία γιατί αν εσύ ή κάποιος άλλο μέλος του ΔΣ είχε εκφράσει, με οποιονδήποτε τρόπο, την παραμικρή αντίρρηση θα είχε συγκληθεί έκτακτο ΔΣ. Σύμφωνα και με τις πάγιες ενωτικές και δημοκρατικές διαδικασίες που χαρακτηρίζουν το Σύλλογο από την ίδρυση του και είναι ένας από τους λόγους που έχει καταξιωθεί, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

   συνάδελφε, θα ήθελα να σε ρωτήσω: 
  · αφού είχες αντιρρήσεις για την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις γιατί δεν τις εξέφρασες εγκαίρως αλλά επέλεξες την τακτική της εκ των υστέρων δημοσίευσης; 
  · αγνοείς ή σκόπιμα αποκρύπτεις και διαστρεβλώνεις την πλήρη θεματολογία των ενημερώσεων; 
  · εφόσον δεν ήσουν παρών στις εκδηλώσεις και δεν γνωρίζεις τι ειπώθηκε γιατί ισχυρίζεσαι ότι κάναμε προπαγάνδα για την πολιτική του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 
 Όμως, στη συνέλευση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου-Νήσων (ΓΕΩΤΕΕ) ήσουν παρών οπότε δεν τίθεται θέμα ελλιπούς ενημέρωσης ή παραπληροφόρησης. 
  Γνωρίζεις πολύ καλά ότι ούτε υπερψήφισα ούτε καταψήφισα την απόφαση γιατί απλώς υποστήριξα την σταθερή και αταλάντευτη άποψη μου ότι ένας επιστημονικός Σύλλογος ή Επιμελητήριο οφείλει να μελετά σε βάθος, να συζητά και να διατυπώνει ουσιαστικές θέσεις και προτάσεις και όχι καταγγελίες και στείρα κριτική εκ του ασφαλούς. 
  Γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο ίδιος απέσυρες το ψήφισμα για την ΚΑΠ για να το τροποποιήσεις και να το επαναφέρεις σε άλλη συνεδρίαση του ΓΕΩΤΕΕ. 
συνάδελφε 
Μετά από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστο το συμπέρασμα ότι καθόλου δεν ενδιαφέρεσαι για την ενότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου αλλά αντίθετα προσπαθείς να δυναμιτίσεις τη λειτουργία του και την επιτυχημένη πορεία του, θεωρώντας ότι έτσι εξυπηρετούνται οι μικροκομματικοί στόχοι και επιδιώξεις σου. 
 Σε ευχαριστώ για την κριτική σου γιατί παρόλο που είναι άδικη, προσχεδιασμένη και ανακριβής αποκαλύπτει τον τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς. 
 Τέλος, συνάδελφε σε παρακαλώ: 
 · να παρευρεθείς στην επόμενη ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου που θα γίνει στο Καναλάκι, την Κυριακή και ώρα 11:00 πμ. (αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου) για να ακούσεις και να κρίνεις ορθότερα τις εισηγήσεις μας 
 · να σταματήσει τώρα η δημόσια αντιπαράθεση που ξεκίνησες και να συνεχίσουμε τη συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. με πλήρη απαρτία. 

με τιμή 
Τάσος Γάτσιος 

Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.