Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 9 Απριλίου 2015 για την προστασία των νερών από τη νιτρορύπανση.

Από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου: 


            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                      
Αθήνα 12 Μαρτίου 2015 

Διαβούλευση του Κώδικα Ορθής Γεωργικής Πρακτικής για την Προστασία των Νερών από τη Νιτρορύπανση Γεωργικής Προέλευσης 
Σε δημόσια διαβούλευση στον ιστότοπο www.opengov.gr αναρτήθηκε σχέδιο Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο «Κώδικας Ορθής Γεωργικής Πρακτικής για την Προστασία των Νερών από τη Νιτρορύπανση Γεωργικής Προέλευσης».
Με την υπό διαβούλευση απόφαση προωθούνται ορθές γεωργικές πρακτικές και θεσπίζονται κανόνες ως προς την άσκηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, με στόχο την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της ρύπανσης των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων που προκαλείται από νιτρικά ιόντα γεωργικής προέλευσης.
Ο κώδικας θεσπίζεται στο πλαίσιο της Οδηγίας 91/676/ΕΟΚ «για την προστασία των υδάτων από τη νιτρορρύπανση γεωργικής προέλευσης», και πρόκειται να αντικαταστήσει τον Κώδικα Ορθής Γεωργικής Πρακτικής που έχει εγκριθεί με την 85167/820/06-04-2000 (ΦΕΚ Β’ 477) Υπουργική Απόφαση.
Μετά το πέρας της διαβούλευσης και την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, και με βάση το περιεχόμενο του Κώδικα, θα ακολουθήσει η κατάρτιση νέων ή αναθεωρημένων Προγραμμάτων Δράσης με μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος για τις περιοχές οι οποίες βάσει σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων έχουν χαρακτηριστεί «ευπρόσβλητες στη νιτρορύπανση».
 Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 9 Απριλίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.