Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Τον Φεβρουάριο οι προσλήψεις των 100 μόνιμων ερευνητών στον ΕΛΓΟ. Τις 1.300 έφθασαν τελικά οι αιτήσεις.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε δημοσιεύσει την προκήρυξη και τις λεπτομέρειες για την πρόσληψη 100 μόνιμων ερευνητών στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων ήταν η 12 Νοεμβρίου 2014. Το ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες θέσεις ήταν ιδιαίτερα αυξημένο και η πρόσληψη των ερευνητών αναμένεται να γίνει τον Φεβρουάριο. 
 Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκος Χαρατουνιάν "όσον αφορά τις 100 θέσεις για τους μόνιμους ερευνητές μετά την ολοκλήρωση υποβολής των αιτήσεων είμαστε στην διαδικασία του ελέγχου διότι είναι πάρα πολλές. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι ο αριθμός τους έφτασε τις 1.300. Χτες μάλιστα επισκέφθηκαν την Γενική Διεύθυνση Έρευνας που διαχειρίζεται το θέμα και θα καταβληθεί προσπάθεια να διαθέσουμε επιπλέον προσωπικό ώστε να “τρέξει” γρήγορα η διαδικασία και να ξεκινήσουν οι κρίσεις. Σύμφωνα με τη διαδικασία θα πρέπει πρώτα να γίνουν αξιολογήσεις από επιτροπές, μετά θα οι προτάσεις θα ελεγχθούν από το επιστημονικό συμβούλιο και στη συνέχεια από το διοικητικό. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου να έχουμε ολοκληρώσει τις περισσότερες ώστε να ξεκινήσουν οι προσλήψεις». 

Οι θέσεις για τους 100 ερευνητές 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάληψη θέσης Ερευνητή είναι η κατοχή Διδακτορικού διπλώματος και η ερευνητική εμπειρία – δημοσιεύσεις στα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτουν όλους τους τομείς της αγροτικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, οι θέσεις που προκηρύχθηκαν ανά θεματική ενότητα είναι: 
-38 για τη φυτική παραγωγή 
-19 για τη ζωική παραγωγή & την κτηνιατρική έρευνα 
-13 για τη δασική έρευνα 
-11 για τους εδαφοϋδατικούς πόρους 
-8 για την τεχνολογία τροφίμων 
-6 για την αλιευτική έρευνα 
- 5 για την αγροτική οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.