Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κάθετα αντίθετο και το ΓΕΩΤΕΕ στο νομοσχέδιο περί αιγιαλού και παραλίας.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), ως Σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, δασικών, ορυκτών και υδατικών πόρων, φυσικών πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος, εκφράζει την κάθετη διαφωνία του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» που έχει τεθεί σε διαβούλευση και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση. 
«Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προωθούνται δυστυχώς, μόνο συγκεκριμένα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα και καταστρέφεται οριστικά και μόνιμα το φυσικό, παράκτιο και παρόχθιο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, νομιμοποιούνται αυθαίρετα κτίσματα και καταπατήσεις, επιτρέπεται η εκμετάλλευση των ελεύθερων παραλιών από επιχειρηματίες, καταργείται ο χαρακτήρας του αιγιαλού ως «κοινωνικό αγαθό» και αίρεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτόν. Επιπλέον, επιτρέπεται η δημιουργία μόνιμων κατασκευών, αγνοείται η οριοθέτηση και η προστασία της «κρίσιμης παράκτιας ζώνης», υποβαθμίζεται η οριοθέτηση της ζώνης προστασίας και μένουν εκτός της παρόχθιας ζώνης πολλές και μεγάλες λίμνες. 
Κατά τη γνώμη μας η οριστική και μόνιμη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος που θα προκύψει με την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είναι εγκληματική», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ. 
 Και προσθέτει: «Για αυτό, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο, πριν φθάσει στη Βουλή. Η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να περάσει μέσα από την ορθή αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου, που έχουμε χρέος να προστατεύσουμε, για να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.