Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Από σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου οι ενστάσεις για τους δικαιούχους της εξισωτικής που δεν έχουν πληρωθεί.

Από σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και για δέκα εργάσιμες ημέρες – σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου – θα έχουν την δυνατότητα υποβολής ενστάσεων στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ όσοι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν μέχρι σήμερα την εξισωτική του 2011. Υπενθυμίζουμε ότι η 2η πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης Έτους 2011 αφορούσε 13.556 παραγωγούς και το συνολικό ποσό επιδότησης είναι περίπου 24,323 εκ. ευρώ. Οι εναπομείναντες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δικαιούχοι δεν ξεπερνούν τους 1.200. 
Για το θέμα της νέας προθεσμίας υποβολής ενστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης, μικρές εκκρεμότητες του Οργανισμού υπάρχουν και προς κάποιους λίγους δικαιούχους για αποζημιώσεις των ετών 2009 και 2010. 
Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό της εξισωτικής αποζημίωσης έφθασε τα 160 εκατ. ευρώ και η πληρωμή της ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου. Στην πρώτη πληρωμή καταβλήθηκαν 126 εκατ. ευρώ σε 69.014 δικαιούχους. 
Η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης είναι ετήσια και αφορά δικαιούχους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας, με κυριότερα: 
-να κατέχουν γεωργική εκμετάλλευση σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον 2Ha (20 στρέμματα), 
-να κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ή να είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι με αποδειγμένη την μετακίνηση των ζώων, 
-να έχουν γεωργικό εισόδημα μεγαλύτερο του 25%, δηλαδή τα εισοδήματα από την γεωργία να αποτελούν τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους εισοδήματος,
-να μην έχουν μόνιμη εξωγεωργική απασχόληση. 

Πηγή: www.agrotypos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.