Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Περιφερειάρχης Ηπείρου: Να δοθούν εξηγήσεις για το διαγωνισμό πώλησης της Δωδώνης.

Την κατηγορηματική του θέση ότι η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» πρέπει να διατηρήσει την Ηπειρωτική της ταυτότητα, αλλά και ενστάσεις για τον αποκλεισμό της εταιρίας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. από τη συνέχιση του διαγωνισμού εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Παράλληλα εξέφρασε και την διαφωνία του, στο ενδεχόμενο επιλογής αγοραστή που να έχει ανοικτές υποχρεώσεις προς την γαλακτοβιομηχανία.

«Αναμένω – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης - τις περαιτέρω εξελίξεις. Mας καίει το θέμα γιατί μας ενδιαφέρει η “ΔΩΔΩΝΗ” να υπάρχει στην περιοχή, να είναι ταυτότητα της περιοχής και να στηρίζει τους κτηνοτρόφους. Και όταν λέω να στηρίζει, δεν είναι μόνο το θέμα των τιμών. Φτάσαμε στην περιοχή να μην έχουμε τις πρέπουσες παραγόμενες ποσότητες γάλακτος. Έπρεπε η εκάστοτε διοίκηση της βιομηχανίας να στηρίζει νέους ανθρώπους και να τους κάνει επαγγελματίες κτηνοτρόφους. Δεν το έκανε ποτέ. Περισσότερο μετά τη δεκαετία του 1980, ήταν λάφυρο εξουσίας, παρά ηπειρωτικό εργαλείο».
Αναφερόμενος στην πρόταση Ενώσεων – ΒΙΚΟΣ Α.Ε., ο Περιφερειάρχης, τόνισε και τα εξής: «Προσωπικά θεωρώ ότι οι Ενώσεις έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Από τη στιγμή όμως που το δικαίωμα διεκδίκησης δόθηκε σε μια από τις πιο δυνατές επιχειρήσεις της Ηπείρου, από τη στιγμή που πρόσφερε μάλιστα μετρητά για την αγορά της έπρεπε να είναι σε αυτές που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση του διαγωνισμού».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε τα εξής: «Σήμερα κάνω μια παρέμβαση. Και σε μια δύσκολη εποχή, λέω στους αξιολογητές, προσέξτε πάρα πολύ το θέμα. Γιατί βγάλατε μια ηπειρώτικη εταιρεία απ’ έξω, αλλά δεν πείθετε ότι μια εταιρεία που χρωστάει αρκετά χρήματα στη “ΔΩΔΩΝΗ”, έχει τα λεφτά μετρητοίς για την αγορά της. Δεν μας πείθουν, πρέπει να μας πείσουν. Πρέπει να μας πουν κάποια πράγματα. Θεωρώ ότι το θέμα είναι στους αξιολογητές των τραπεζών και για αυτό κάνω αυτή την αναφορά σήμερα. Γιατί το θέμα είναι και πολιτικό. Νομίζω ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν πιο ψηλά και όχι από τους εκτιμητές, που δείχνουν με τον τρόπο τους πως δεν έχουν εκτιμήσει σωστά τα πράγματα.» 


Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.