Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων συμμετέχει στην απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου.

 Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας μας έστειλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 ΗΠΕΙΡΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΟΣ 
 ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
 ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ 

Η επίθεση της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ σε βάρος των δικαιωμάτων μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τελικό στόχο τη διάλυση των πάντων. Για το ξεπέρασμα της κρίσης του συστήματος, για την κερδοφορία των επιχειρήσεων και για τις ορέξεις των δανειστών «χρεώνουν» τις ζωές μας για δεκαετίες, κηρύσσοντας ένα ανελέητο πόλεμο εναντίον μας. Έχουμε ραγδαία αύξηση της ανεργίας (άνω του 50% στους νέους συναδέλφους), απλήρωτη εργασία (π.χ ΕΑΣ, Συνεταιρισμοί), μείωση μισθών, μεγάλη πίεση σε βάρος των συναδέλφων στις εταιρίες γεωργικών εφοδίων. Το ξεπούλημα της ΑΤΕ και η προσπάθεια πώλησης των θυγατρικών της (βλ.ΔΩΔΩΝΗ) θα αποτελέσει ταφόπλακα σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής και των μισθωτών του αγροτικό τομέα, αναβαθμίζοντας την παρουσία των πολυεθνικών, των επιχειρηματικών συμφερόντων και των καρτέλ. Συναδέλφισσες/οι , η οργή μας πρέπει να γίνει μαζικό κίνημα ανατροπής με ένα πραγματικό συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και ανέργων, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κόντρα στις λογικές συνδιαλλαγής και επαναδιαπραγμάτευσης. Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονίων κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ, ξεσηκωνόμαστε για να μην πληρώσουμε το χρέος τους, για να σταματήσουν οι απολύσεις , για αυξήσεις στους μισθούς, για νέες σταθερές θέσεις εργασίας, για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, για τις συλλογικές συμβάσεις , για δημόσια δωρεάν παιδεία-υγεία-ασφάλιση, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για δημόσιες επενδύσεις υπέρ των λαϊκών αναγκών με βάση τους πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, με προστασία του περιβάλλοντος και κοινωνικό έλεγχο. 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2012 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.