Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Εξαιρετικά Επείγον: Δελτίο Τύπου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας για τις ενισχύσεις των παραγωγών που επλήγησαν από την κρίση του Escherichia coli. Αιτήσεις μέχρι 30-6-2011.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας, μετά τη δημοσίευση του Κανονισμoού 585/2011 της Ε.Ε. εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                 Πρέβεζα 22-6-2011


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι με βάση τον Κανονισμό 585/2011 η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει αποζημιώσεις για τη στήριξη των παραγωγών οπωροκηπευτικών οι οποίοι υπέστησαν εμπορική ζημιά εξαιτίας της απρόβλεπτης κρίσης που προκλήθηκε από το βακτήριο Escherichia coli.

            Το μέτρο αφορά τα προϊόντα ΑΓΓΟΥΡΙ, ΤΟΜΑΤΑ, ΜΑΡΟΥΛΙ, ΑΝΤΙΔΙ, ΠΙΠΕΡΙΑ και ΚΟΛΟΚΥΘΙ και τους παραγωγούς (τόσο Οργανώσεις Παραγωγών όσο και μεμονωμένους Παραγωγούς) οι οποίοι:

  • Διαθέτουν συγκομισμένη παραγωγή την οποία επιθυμούν να διαθέσουν για ΑΠΟΣΥΡΣΗ.
  • Διαθέτουν ασυγκόμιστη παραγωγή την οποία δεν θα συγκομίσουν και θα καταστρέψουν.

Οι ενισχύσεις θα δοθούν για τη χρονική περίοδο από 26/5/2011 – 30/6/2011Τα ανώτατα ποσά της ενίσχυσης υπολογίζονται σε €/100 κιλά για την περίπτωση της ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ και σε €/εκτάριο για την περίπτωση της ΜΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ, και είναι τα εξής:
ΑΝΩΤΑΤΑ ΠΟΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ                    ΑΝΩΤΑΤΑ ΠΟΣΑ                ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ                                                 ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ
               (€/100κιλά)                                          ΜΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ 
                                                                                        (€/εκτάριο)    

Αγγούρια                   24,0                                          Αγγούρια                 17.280

Τομάτες                     33,2                                          Τομάτες                   29.880

Πιπεριές                    44,4                                           Πιπεριές                  17.982

Κολοκύθια                 29,6                                          Κολοκύθια               7.992

Μαρούλια-Αντίδια      38,9                                       Μαρούλια-Αντίδια  1.750Οι αιτήσεις των παραγωγών, τόσο των μελών των Ο.Π. όσο και των μεμονωμένων, θα διαβιβάζονται προς τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας, μέσω της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Πρέβεζας (Κ.Α.Σ.Ο.Π.) μέχρι 30-6-2011.

Οι παραγωγοί που επιθυμούν την ένταξη στο μέτρο καλούνται να επικοινωνούν με την Κ.Α.Σ.Ο.Π. για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων.  


Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ                       Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΡΟΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                                                                               ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
        ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου