Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας εκδόθηκε σήμερα το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 27-7-2023 θα ξεκινήσει ο πρώτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2023, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Την εποχή αυτή οι συλλήψεις ακμαίων στις παγίδες κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν (υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη σχετική υγρασία) ευνοούν την αύξηση των δακοπληθυσμών και της προσβολής του ελαιοκάρπου.
Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και που έχουν καρποφορία άνω του 25% για τις ελαιοποιήσιμες και του 20% για τις βρώσιμες και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες.
Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι: Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Άσσος, Γαλατάς, Εκκλησιές, , Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κρανιά, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικολίτσι, Νικόπολη, Παπαδάτες, Ριζά, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός.
Στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες που εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα λόγω μειωμένης καρποφορίας καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να προχωρήσουν, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο, σε ψεκασμούς με δικά τους μέσα, χρησιμοποιώντας πάντοτε εγκεκριμένα εντομοκτόνα σκευάσματα και τηρώντας τις οδηγίες της ετικέτας τους.
Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς:
1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους.
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος.
Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.