Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΥΠΑΑΤ: Διασύνδεση ιδιωτικών πακέτων με συνταγογράφηση - Παράταση αιτήσεων για Μεταποίηση - Πρωτοβουλία για Glyphosate.

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δόθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην δημοσιότητα τα παρακάτω Δελτία Τύπου:


Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Σας γνωρίζουμε ότι είναι πλέον δυνατή η διασύνδεση ιδιωτικών πακέτων λογισμικών (software) με την ψηφιακή υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων» μέσω web service. Τονίζεται ότι η ψηφιακή υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων» θα συνεχίσει να παρέχεται δωρεάν για χρήση από κάθε εγγεγραμμένο ενδιαφερόμενο συνταγογράφο και να βελτιώνεται συνεχώς.

Οι εταιρείες που επιθυμούν διασύνδεση του λογισμικού τους με την προαναφερθείσα Υπηρεσία, παρακαλούνται όπως αποστείλουν αίτημα με τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση dlkarter@minagric.gr με θέμα «Σύνδεση με web service συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων».

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2017
Το ΥΠΑΑΤ γνωστοποιεί ότι παρατείνονται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2018 οι προθεσμίες της ηλεκτρονικής υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) των δράσεων 4.2.1 και 4.2.2 του Υπομέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Ειδικότερα η παράταση αφορά στη Δράση 4.2.1: «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν) και στη Δράση 4.2.2: «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μη γεωργικό προϊόν).

Η απόφαση παράτασης είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες www.diavgeia.gov.gr, www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr και www.espa.gr


Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2017

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου, η χώρα μας, συνεπής στην στάση της (αρνητική ψήφος) για μη επέκταση της αδειοδότησης της δραστικής ουσίας glyphosate, συμμετέχει στην πρωτοβουλία κρατών μελών για την εξάλειψη της δραστικής ουσίας glyphosate στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2022, προτείνοντας μάλιστα και συμπληρωματική τροπολογία.

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία παράγραφο του κειμένου της πρωτοβουλίας προστέθηκε η φράση που εμπεριέχεται στην οδηγία 2009/128/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου καθώς και στο το άρθρο 55 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1107/2009: «Εμείς ως κράτη μέλη δεσμευόμαστε να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη και την εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών, καθώς και εναλλακτικών προσεγγίσεων ή τεχνικών με σκοπό τη μείωση της εξάρτησης από τα γεωργικά φάρμακα…..».

H σχετική επιστολή των υπουργών των 6 κρατών μελών για το glyphosate προωθήθηκε στις 21/12/2017 προς την Επιτροπή. Εκτός από την Ελλάδα, άλλες χώρες που στηρίζουν την πρωτοβουλία είναι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και η Μάλτα.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.