Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Από 18 Σεπτεμβρίου τίθεται και πάλι σε εφαρμογή η υποχρεωτική συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων.

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η νέα Υπουργική Απόφαση που αφορά τη συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων. Η νέα Υ.Α. που τροποποιεί την παλιά, προβλέπει νέο υπόδειγμα συνταγής και νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία μπαίνει σε εφαρμογή από τις 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Επισημαίνονται τα εξής:

· Η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ολοκληρώνεται και τίθεται σε εφαρμογή την 18η Σεπτεμβρίου 2017.

· Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, η πώληση επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων θα διενεργείται μόνον εφόσον έχει εκδοθεί συνταγή σε κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

· Σύμφωνα με το άρθρο 35, παράγραφος 5δ του ν.4036/2012, Σε μεγέθη συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων που: αα) προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν υπερβαίνει τα χίλια τετραγωνικά μέτρα (1.000 τ.μ.) και ββ) δεν φέρουν εικονόγραμμα κινδύνου με νεκροκεφαλή και χιαστί οστά, εκδίδεται συνταγή ή τη στιγμή της πώλησης γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή στην ψηφιακή υπηρεσία της ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων, η οποία υπέχει θέση συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου αναφέροντας πλήρως τα στοιχεία του επιστήμονα που την εξέδωσε.

· Η συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι απαραίτητη για όλες τις προσυλλεκτικές και μετασυλλεκτικές χρήσεις των γεωργικών φαρμάκων σε όλες τις καλλιέργειες με εξαίρεση τα αρωματικά, τα ανθοκομικά και τα δασικά είδη, καθώς και τις καλλιέργειες ήσσονος σημασίας, για τις οποίες ισχύει η υποχρέωση τήρησης της ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η Απόφαση έχει δημοσιευτεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια» με ΑΔΑ: 6Ε9Α4653ΠΓ-2Γ9 και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σκοπό την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.