Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Άμεσα αναμένεται η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τις μεταβιβάσεις για να ξεμπλοκάρει το ΟΣΔΕ.

Θέμα ωρών ή στη χειρότερη περίπτωση λίγων ημερών αποτελεί η επικείμενη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα σημάνει και τη δυνατότητα να μπορούν να προχωρήσουν οι αγρότες σε μεταβιβάσεις. Η παρέλευση της περιόδου των διακοπών του Πάσχα θα σημάνει την επιτάχυνση των διαδικασιών σε μια σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν από τη Βάθης.
Καλά πληροφορημένη πηγή μάλιστα, ανέφερε  ότι η αναμενόμενη υπουργική απόφαση - εγκύκλιος σχετικά με τη διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης μπορεί να εκδοθεί ακόμα και την Πέμπτη 20 ή την Παρασκευή 21 Απριλίου. Εάν όλα πάνε καλά η δημοσίευση της εν λόγω απόφασης θα πρέπει να ενεργοποιήσει και την ηλεκτρονική διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων ΟΣΔΕ, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας να καταχωρούνται τα στοιχεία των εμπλεκόμενων της μεταβίβασης δικαιωμάτων στη σχετική φόρμα.
Δηλώσεις για το θέμα παραχώρησε και ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γ. Κέντρος, ο οποίος ανέφερε ότι «για φέτος δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή στη διαδικασία των μεταβιβάσεων. Εκτιμώ ότι η σχετική ΥΑ θα εκδοθεί άμεσα».
Την ίδια στιγμή αγρότες και μελετητές δυσανασχετούν δικαιολογημένα για μια διαδικασία που ξεκίνησε θεωρητικά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στην πράξη όμως χαρακτηρίζεται από προβλήματα και ελλείψεις που μένει να φανεί κατά πόσο θα συμβάλλουν στην καθιερωμένη...συμφόρηση που παρατηρείται κάθε χρόνο όταν πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.