Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Οργή από τους μελετητές για την "αποικιακή" σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν με την "GAIA Επιχειρείν"

Πριν από μία εβδομάδα είχαμε γράψει εδώ για τη σημαντική αλλαγή που προωθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ με την κατάργηση των φορέων Β' του ΟΣΔΕ και την ανάληψη του συντονισμού της διαδικασίας από τον ίδιο τον Οργανισμό. Όπως φαίνεται οι εξελίξεις διέψευσαν τις προσδοκίες. Το άρθρο που ακολουθεί είναι από τον ιστότοπο www.agronews.gr και το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο:

Στον ίδιο παρονομαστή δείχνει να επιστρέφει η υπόθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ μετά την αποικιοκρατική σύμβαση την οποία καλούνται να υπογράψουν τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων με τον γνωστό φορέα συντονισμού του έργου, μια σύμβαση η οποία, σκιαγραφώντας εκ νέου ανύπαρκτες υπηρεσίες μεταφέρει το κόστος τους στις πλάτες των δικαιούχων ενισχύσεων αγροτών.
Με την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης να έχει ξεκινήσει, οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται…  ποιος αλήθεια κυβερνάει αυτόν τον τόπο! Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου που με συνέντευξη τύπου πριν από λίγες μέρες περιέγραφε μια τελείως διαφορετική κατάσταση, διαβεβαιώνοντας ότι το ΟΣΔΕ επιστρέφει σπίτι του ή ένα αφανές κέντρο επιτήδειων που έχει στήσει μια μηχανή σε βάρος του αγροτικού κόσμου;
Σε κάθε περίπτωση, ο δούρειος ίππος της όλης υπόθεσης, από τη στιγμή που η πολιτική βούληση περί άλλων τυρβάζει, θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποιους από τους πάνω ορόφους της οδού Δομοκού 5, όπου οι κρατούντες έχουν βρει τον τρόπο να φέρνουν τα πράγματα στα μέτρα των «εργολάβων». Τελευταία πράξη στο… δράμα του ΟΣΔΕ το τελεσίγραφο προς τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων να υπογράψουν με το πιστόλι στον κρόταφο μια σύμβαση της οποίας μέχρι πριν από λίγες ώρες δεν είχαν γνώση και την οποία φρόντισε να συντάξει με κάθε λεπτομέρεια ως εις εκ των συμβαλλομένων, αγνοώντας επιδεικτικά τη θέση, το έργο και τις δυνατότητες του αντισυμβαλλόμενου, κυρίως όμως τις τα αντικειμενικά περιθώρια των υπόχρεων σε δηλώσεις αγροτών οι οποίοι υποχρεώνονται για μια ακόμα φορά σε ένα βαρύ τίμημα, χωρίς να ερωτηθούν και χωρίς να εξετάζεται αν μπορούν.
Η επίμαχη σύμβαση την οποία καλούνται να υπογράψουν ιδιώτες γεωπόνοι μελετητές και συνεταιριστικές οργανώσεις που διατηρούν Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων έχει ως ακολούθως:

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΙΑΙΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕ 2017-2020 

Όπως ήταν φυσικό η δημοσιοποίηση της Σύμβασης-τελεσίγραφου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από όλους τους φορείς υλοποίησης του ΟΣΔΕ.

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΑ σε κοινή διαμαρτυρία  την Τρίτη 28 Μαρτίου
Ανοιχτή πρόσκληση προς τις ∆ιοικήσεις όλων των ΚΥ∆ - ΠΥΛΩΝ µελών της ακόµα και αυτών που πρόσκεινται στη ίδια την εταιρεία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. απευθύνει µε σχετική ανακοίνωσή της, που υπογράφει ο Γιώργος Ανέστης, η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:30 π.µ. στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand, Αθήνα, προκειµένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «να αποτρέψουµε την αποικιοκρατική σύµβαση που ευθέως στρέφεται ενάντια στα συµφέροντα των παραγωγών και στην νοµική αυτοτέλεια των ΚΥ∆».Παράλληλα µε την ίδια διατύπωση αλλά δική της ανακοίνωση την ίδια πρόσκληση απευθύνει και η ΠΕΦΑ.

Εξηγήσεις για τις αποικιοκρατικές μεθοδεύσεις στο ΟΣΔΕ ζητά η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ
Άμεσες εξηγήσεις από τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και αποφασιστική παρέμβαση της Πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητά η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ για την περιφρούρηση της νομιμότητας και της κοινής λογικής από αποικιοκρατικές μεθοδεύσεις ιδιωτικών συμφερόντων που διπλασιάζουν το ποσοστό κέρδους τους με την αρωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πώς να συναινέσουμε σε εικονικές υπηρεσίες;
Τον προβληµατισµό της για το σχέδιο Σύµβασης ∆ιασφάλισης Επιπέδου Ποιότητας Υπηρεσιών και Ασφάλειας Πληροφορίας (Σ∆ΕΓΤΥΑΠ) µεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΠΥΛΩΝ εκφράζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών Λακωνίας µε επιστολή της προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ποιος εκχωρεί αυτά δικαιώματα; Να παραταθεί η υπογραφή των συμβάσεων μέχρι να διορθωθούν οι μονοπωλιακές συμπεριφορές ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων  

«Με ποιόν συνεννοήθηκε η Gaia Επιχειρείν για την προτεινόμενη κοστολόγηση, από ποιόν εγκρίθηκε αυτή, πόσο αυξάνει το κόστος από αυτή, για ποιες ακριβώς παρεχόμενες υπηρεσίες ζητάει αυτή την αμοιβή, σε τι αποσκοπούν αυτές οι υπηρεσίες, γιατί αδυνατεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες» είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων, με αφορμή την επιστολή της Gaia Επιχειρείν στα ΚΥΔ για υπογραφή μέχρι 24 Μαρτίου Σύμβασης συνεργασίας για τη συμπλήρωση και υποβολή ενιαίων αιτήσεων ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2017-2020. Στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευθύμης Ιακωβάκης, προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους γεωπονικούς φορείς, μεταξύ άλλων ζητείται να δοθεί η δέουσα προσοχή στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τέτοιου είδους συμπεριφορές και να δοθεί παράταση στην αποστολή των συμβάσεων μέχρι να διευκρινιστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τα τετελεσμένα γεγονότα που επιβάλλει στα ΚΥΔ η προτεινόμενη σύμβαση από τη Gaia Επιχειρείν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.