Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου μας έστειλε την παρακάτω Ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε:

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου είναι στο πλάι των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων 

Το ΔΣ του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη τη περιοχή. Συμμετέχουμε σε επιτροπές αγώνα στα Γιάννενα και στη Πρέβεζα. Είμαστε αλληλέγγυοι στα μπλόκο του Λούρου και στα μπλόκα της Άρτας. Καλούμε σε όλες τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που διοργανώνουν τα μπλόκα αλλά και στο συλλαλητήριο στα Γιάννενα στις 1 Φλεβάρη με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ έξω από τη ΔΩΔΩΝΗ. 
Οι αντιδραστικές αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες πριμοδοτούν τους μεγάλους αγροτοδιατροφικούς κολοσσούς (ντόπιοι και πολυεθνικοί), αλλάζοντας το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.
 Καλούμε τους φτωχομεσαίους αγρότες να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και κατ’ επέκταση στο να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια και το επιθετικό αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο που έναν αιώνα περίπου μετά την κατάργηση των τσιφλικιών, επιδιώκουν να χτίσουν καινούρια με σύγχρονα χαρακτηριστικά. 
 Στηρίζουμε το δίκιο αγώνας τους και τα αιτήματάτους, με κριτήρια τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με φθηνά ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή. 
Από αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας αυτός αποτελεί συνέχεια και ενίσχυση του αγώνα που δίνουν εργαζόμενοι και άνεργοι στις πόλεις ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας και τις συνθήκες εργασίας τύπου γαλέρας. Καλούμε όλα τα εργατικά συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης
Καλούμε να παρθεί πρωτοβουλία για προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση στο πρώτο 15ήμερο του Φλεβάρη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση με κλιμάκωση διαρκείας όταν θα πάνε να «κλείσουν την αξιολόγηση» σε βάρος του λαού, συγκροτώντας κοινό αγωνιστικό μέτωπο με όλα τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα για να ρίξουμε στο κάλαθο των αχρήστων τη πολιτική που διαλύει τις ζωές μας. 

 ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ 
το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.