Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Οδηγός του ΥΠΑΑΤ για τον χαρακτηρισμό των νεοεισερχομένων στον αγροτικό τομέα ως επαγγελματίες αγρότες.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020, το ΥΠΑΑΤ προχώρησε στην έκδοση αναλυτικού οδηγού στον οποίο εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία και τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ με την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα. 
 Η σχετική βεβαίωση εκδίδεται από τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ) και τα βασικά δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα φορολογικά έγγραφα του ενδιαφερόμενου (Ε1, Ε3, Εκκαθαριστικό) και η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016. Κατά περίπτωση απαιτούνται και επιπλέον δικαιολογητικά ανάλογα με το αν ο ενδιαφερόμενος ασκούσε ή όχι εξωγεωργική δραστηριότητα, εάν είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, εάν απασχολείται στην οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση, εάν είναι εργάτης γης κλπ. 
Ολόκληρο τον Οδηγό μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή φακέλων των υποψηφίων στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» λήγει στις 30-11-2016, ενώ το ΓΕΩΤΕΕ από κοινού με το ΥΠΑΑΤ διοργανώνουν ημερίδα την Δευτέρα 14-11-2016 στη Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση των γεωτεχνικών για το πρόγραμμα. 
Περισσότερα για την ημερίδα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.