Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Εφαρμογή για Smartphone "προειδοποιεί" για ενδεχόμενα κρούσματα Ξυλέλλας.



Μία "έξυπνη" εφαρμογή για smartphone ανέπτυξε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια του προγράμματος IRA Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013 και συγκεκριμένα του project “Ενίσχυση της Παραγωγής Ελαιολάδου με τη χρήση καινοτόμων ΤΠΕ ” το οποίο είναι γνωστό και με το ακρωνύνιο e-olive.
Η επίσημη ιστοσελίδα του e-olive είναι εδώ. Πατώντας την καρτέλα Xylella Alert μπαίνουμε στο περιβάλλον της συγκεκριμένης εφαρμογής (είναι στα αγγλικά) όπου βλέπουμε τις δυνατότητες που παρέχει, και όπου υπάρχει ο σχετικός σύνδεσμος για το κατέβασμα και την εγκατάστασή της. 
Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τραβήξει φωτογραφίες από το ύποπτο ελαιόδεντρο ή από έντομα φορείς της ασθένειας (τζιτζικάκια) οι οποίες στέλνονται αυτόματα στη βάση δεδομένων, και να συμπληρώσει μία πλήρη αναφορά για το περιστατικό. Η αναφορά περιλαμβάνει την καταγραφή της ποικιλίας και το ιστορικό του ελαιώνα και στέλνεται στη βάση δεδομένων, παρέχοντας αυτόματα και τις γεωγραφικές συντεταγμένες του ελαιώνα, εφόσον βέβαια ο χρήστης έχει ενεργοποιημένο το GPS στο smartphone του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.