Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου για την Κτηνοτροφία την Παρασκευή 22 Απριλίου στα Γιάννενα.

Ημερίδα για την κτηνοτροφία διοργανώνει το Παράρτημα Ηπείρου – Νήσων του ΓΕΩΤΕΕ την ερχόμενη Παρασκευή 22 Απριλίου στα Ιωάννινα.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:
 

Το Παράρτημα Ηπείρου – Νήσων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Βιώσιμη Κτηνοτροφία και Περιβαλλοντική Διαχείριση» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 10:30π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ναπ. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος, εντός Στοάς Σάρκα).
Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο και για την ελληνική κτηνοτροφία που η τιμή του γάλακτος είναι σε συνεχή πτώση και ακόμα δεν έχουν διευθετηθεί σοβαρά ζητήματα, όπως τα οριστικά δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης και η κατανομή των βοσκοτόπων. Θα αναπτυχθούν θέματα που ταλαιπωρούν χρόνια τον κλάδο:
Η διαδικασία και τα προβλήματα αδειοδότησης σταβλικών εγκαταστάσεων που τελευταία προθεσμία τακτοποίησης βαίνει προς το τέλος χωρίς να έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις.
Οι βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές για τη διαχείριση πτηνοκτηνοτροφικών αποβλήτων, τα οποία αντί για περιβαλλοντικό πρόβλημα μπορούν να είναι μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος για τις εκμεταλλεύσεις.
Οι νέες δυνατότητες που προσφέρονται για την οικοτεχνική παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων με στόχο οι κτηνοτρόφοι να καρπωθούν την υπεραξία των προϊόντων τους.
Τέλος, ενώ οι κτηνοτρόφοι έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος θα αναπτυχθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να υπάρξουν δράσεις που προωθούν αμοιβαία το συμφέρον της ελληνικής φύσης αλλά και της κτηνοτροφίας.
Στόχος, πέραν της ενημέρωσης των συμμετεχόντων, είναι μέσω του διαλόγου να καταγραφούν προτάσεις που θα υποβληθούν στα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.