Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Σοβαρές ζημιές από αγριογούρουνα σε καλλιέργειες. Καμία κάλυψη από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες.



Σοβαρές ζημιές έχουν προκαλέσει τελευταία και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας τα αγριογούρουνα σε ετήσιες καλλιέργειες, κυρίως καλαμποκιού. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε παραπάνω είναι ενδεικτικές και είναι τραβηγμένες πριν από λίγες μέρες στην περιοχή Κορώνης Φαναρίου. Οι ζημιές είναι σημαντικές αφού το τμήμα του χωραφιού που έχουν "επισκεφτεί" τα ζώα μοιάζει συχνά με βομβαρδισμένη περιοχή. Οι παραγωγοί βλέπουν τη σοδειά τους να καταστρέφεται χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης. 
Και το χειρότερο για τους αγρότες είναι ότι δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ αφού η συγκεκριμένη ζημιά δεν είναι μέσα σε αυτές που καλύπτει ασφαλιστικά ο Οργανισμός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι παραγωγοί συχνά να απευθύνονται για βοήθεια σε άλλες υπηρεσίες (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δήμους) οι οποίες ναι μεν διαπιστώνουν το πρόβλημα αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τους βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.