Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

"Νέες μορφές ευκαιριών στην Ύπαιθρο": Συνάντηση-συζήτηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών στις 23 Ιουλίου στα Γιάννενα.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών σε συνεργασία με την εφημερίδα "Αγροτική Ευκαιρία" διοργανώνουν συνάντηση-συζήτηση με θέμα "Νέες μορφές ευκαιριών στην Ύπαιθρο", τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στα Ιωάννινα.
Στο σχετικό Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Τα τελευταία χρόνια ένα κύμα πληροφοριών για «νέες καλλιέργειες» έχει κατακλύσει κυρίως τις αστικές περιοχές για σίγουρα και υψηλά εισοδήματα και μάλιστα με οδηγίες από το καφενείο. Για μαγικές ή δυναμικές καλλιέργειες ή όπως αλλιώς ονομάζονται που μπορούν να κάνουν πλούσιους τους παραγωγούς από τη μια χρονιά στην άλλη.
Ο αγροτικός κόσμος δεν έχει ενιαία φωνή και οι κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις τον έχουν αφήσει τον μόνο χώρο χωρίς ενιαία φωνή.
Οι αγρότες είναι οι μόνοι που παράγουν πλούτο από το οικονομικά σχεδόν «τίποτε», αλλά τελικά φαίνεται ότι οι πλούσιοι βρίσκονται στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα, με τα εισοδήματα του αγρότη να συρρικνώνονται συνεχώς, και με μη διαφαινόμενες προοπτικές.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ έχει θέσει ήδη σε διαβούλευση την έκθεση ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα γενιά επαγγελματιών αγροτών, ικανής, με οργανωμένη συλλογική δράση και, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών και ανταγωνιστικού κόστους, τα οποία θα προσδιορίζουν, ανά μονάδα προϊόντος την μικρότερη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση και την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή δημόσιων περιβαλλοντικών αγαθών. 


Δείτε εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.