Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση κτηνοτρόφων με το Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας 'ΔΩΔΩΝΗ' την Παρασκευή 11-11-2011
Image 
Με άδεια χέρια έφυγαν από το διοικητικό συμβούλιο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου το μεσημέρι. Στόχος τους ήταν να ζητήσουν την τιμή εκκαθάρισης που είχαν συμφωνήσει για την περίοδο 2010-2011, αλλά τους «έκοψε» η διοίκηση της ΑΤΕbank.
Τώρα το επόμενο βήμα είναι να συγκεντρωθούν στα Γιάννενα μαζί με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους, απευθύνοντας ανοιχτό προσκλητήριο για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Το ιστορικό των τιμών έχει ως εξής: Περίπου τον Γενάρη του 2011 η Δωδώνη αποφάσισε περικοπή της τιμής παραγωγού σε δύο δόσεις. Συγκεκριμένα για το αγελαδινό γάλα μείωσε την τιμή από τα 45 λεπτά το κιλό στα 39 λεπτά το κιλό, υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει τη μείωση με την εκκαθάριση του 2011. Τώρα όμως έρχεται και αρνείται την υπόσχεση αυτή και αφήνει σταθερές τις τιμές – μετά την περικοπή – και για την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο. Αυτή τη στιγμή, λοπόν, οι τιμές παραγωγού έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
Πρόβειο: 1,02 ευρώ το κιλό
Γίδινο: 0,58 ευρώ το κιλό
Αγελαδινό: 0,39 ευρώ το κιλό
 
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να τους δώσει η γαλακτοβιομηχανία το μπόνους της εκκαθάρισης, όπως είχε υποσχεθεί και να κινηθεί στη νέα χρονιά με τις νέες τιμές, δηλαδή:
 
Πρόβειο: 1,08 ευρώ το κιλό
Γίδινο: 0,60 ευρώ το κιλό
Αγελαδινό: 0,45 ευρώ το κιλό
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου