Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Επαναφορά της Αλιείας αλλά και όλων των Υπηρεσιών του πρωτογενούς τομέα στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

Την επαναφορά του τομέα της Αλιείας αλλά και όλων των Υπηρεσιών του πρωτογενούς τομέα στο ΥΠ.Α.Α.Τ. ζητά το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με ανοιχτή επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, και την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
γνωρίζετε τον ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο της Αλιείας ως κατεξοχήν αναπτυξιακού τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και τη σχέση της με την οικονομία της χώρας.
Επειδή η χώρα πρέπει να κάνει γρήγορα και σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη της οικονομίας και πρέπει να στηριχτεί κυρίως στους παραγωγικούς τομείς που έχουν και εξαγωγικό προσανατολισμό, θεωρούμε επιβεβλημένο να επανεξεταστεί από την κυβέρνηση η θέση του τομέα της αλιείας.
Στο πλαίσιο αυτό θα θεωρούσαμε ιδιαίτερα σημαντική και ως πλέον ενδεικνυόμενη λύση την άμεση μεταφορά του Τομέα της Αλιείας (πρωτογενής τομέας) και των πόρων που του αναλογούν (αυτοτελές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (το οποίο διαθέτει ήδη τις υποδομές αλλά και την εμπειρία για την υποδοχή και την άμεση ένταξη και λειτουργία του τομέα σε αυτό).
κύριε Πρωθυπουργέ,
Το πρόβλημα με την πολυδιάσπαση των γεωτεχνικών αρμοδιοτήτων, σε διάφορα Υπουργεία και φορείς, δεν αφορά μόνο στην Αλιεία (όπως προαναφέρθηκε) αλλά και άλλους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής οι οποίοι συνδέονται με την προστασία της δημόσιας περιουσίας και τη διασφάλιση εσόδων για το ίδιο το κράτος.
Εκτιμούμε ότι αναδεικνύεται η ανάγκη για την εκ βάθρων αναδιοργάνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των γεωτεχνικών δημόσιων υπηρεσιών ώστε να επιτελέσουν με επιτυχία το ρόλο τους στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.
Η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των γεωτεχνικών δημόσιων υπηρεσιών σε έξι (6) τουλάχιστον υπουργεία και σε άλλα δύο (2) επίπεδα αυτοδιοίκησης αποτελεί άλλη μια ελληνική πρωτοτυπία που ουσιαστικά παραπέμπει στην απαξίωση του τομέα της πρωτογενούς παραγωγής από την Πολιτεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.