Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ
Συνέδριο του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ με τίτλο, Phytobiomes and plant health, from basics to application

23/1/2019 έως 25/1/2019

Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ, διοργανώνει συνέδριο για την τελική συνάντηση της δράσης COST FA1405, με τίτλο "Phytobiomes and plant health: from basics to application", που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 23 - 25 Ιανουαρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την εγγραφή στο συνέδριο επισκεφτείτε το website.


1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρυζιού

25/1/2019Ο Σύνδεσμος Ορυζόμυλων Ελλάδος (ΣΟΕ), διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρυζιού με τίτλο “Το Ρύζι είναι η Ζωή μας” (Rice is our Life), στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στο Porto Palace, 26ης Οκτωβρίου 65, ΤΚ 54628.

Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν οι Εξελίξεις - Προκλήσεις στην καλλιέργεια του Ρυζιού και η Ανάδειξη και Προοπτικές του Ελληνικού Ρυζιού. Στόχος του συνεδρίου είναι να δημιουργήσει μια βάση ισχυρών συνεργατικών δεσμών, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης αλλά και θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη και ειδικότερα στο ελληνικό ρύζι.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρυζιού θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αραχωβίτης Σταύρος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας Απόστολος.
Θα μιλήσουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι από Ευρωπαϊκούς φορείς, ENTE RISI - Γενική Διεύθυνση Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, FERM - Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Ορυζόμυλων και AIRI - Σύνδεσμος Ορυζόμυλων Ιταλίας καθώς και εκπρόσωποι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ΕΛΓΟ Δήμητρα, Εταιρική Αγροτική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης και άλλοι Γεωργικοί Συνεταιρισμοί.

Δείτε την πρόσκληση.Προοπτικές Ανάπτυξης της Ελληνικής Σποροπαραγωγής - Μοχλός Ανάπτυξης Αγροτικής Οικονομίας

29/1/2019


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με συντονιστή τη Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνουν ημερίδα στις 29/01/2019, ημέρα Τρίτη, ώρα προσέλευσης 9.00 - 9.30 πμ., στη Λάρισα, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (πλατεία Ρήγα Φεραίου, οδός Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου) με θέμα: Προοπτικές Ανάπτυξης της Ελληνικής Σποροπαραγωγής - Μοχλός Ανάπτυξης Αγροτικής Οικονομίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ΑΦΙΣΑ

11η Zootechnia

31/1/2019 έως 3/2/2019Το μεγάλο ραντεβού της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας θα γίνει στην 11η ZootechniaA που θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2018.

Όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας - πτηνοτροφίας, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, από σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα, υπηρεσίες, αλλά και έρευνες, συμμετέχουν στην μοναδική ανάλογη εξειδικευμένη έκθεση στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής

1/2/2019Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο των τεχνολόγων ζωικής παραγωγής θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», Αίθουσα Α, στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της Zootechnia 2019: 11η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία.


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του

1/2/2019 έως 3/2/2019


Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του θα διεξαχθεί στις 1 - 3 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο της Έκθεσης Zootechnia και θα φιλοξενηθεί από την HELEXPO, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» - Αίθουσα Ολυμπιάς, με σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.

Υποβολή εργασιών: Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν περίληψη (Ελληνική και Αγγλική, έκταση περίπου 300 λέξεων) με πλήρη στοιχεία του εισηγητή (ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: synedriokreatos@meatnews.gr

Τελευταία ημερομηνία υποβολής περιλήψεων εργασιών: 3 Δεκεμβρίου 2018.

Τελευταία ημερομηνία ενημέρωσης για την αποδοχή των περιλήψεων των εργασιών: 10 Δεκεμβρίου 2018.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής πλήρων εργασιών: 21 Δεκεμβρίου 2018.

Το δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου ανέρχεται σε 30€ (φοιτητές: 15€) και περιλαμβάνει παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος, είσοδο στην εμπορική έκθεση κατόπιν προεγγραφής, τόμο πλήρων πρακτικών, χαρτοφύλακα και έντυπο υλικό, βεβαίωση συμμετοχής, coffee breaks.

Διαβάστε την ανακοίνωση συνεδρίου εδώ.


20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζιζανιολογίας

4/4/2019 έως 6/4/2019


Η Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία ανακοινώνει τη διοργάνωση του 20oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου της με τίτλο: «Ζιζανιολογία: προβλήματα, τάσεις & σύγχρονες προκλήσεις». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στις 4 - 6 Απριλίου 2019, στον Δημοτικό κινηματογράφο "ΑΝΕΣΙΣ".

Πληροφορίες:

Δ. Μπιλάλης (bilalis@aua.gr),

Π. Κανάτας (pakanatas@gmail.com)

Αναμένονται ανακοινώσεις για τις θεματικές ενότητες συνεδρίου, οδηγίες για τη συγγραφή περιλήψεων και για την εγγραφή στο συνέδριο.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...