Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣΔεξιότητες για τους Γεωργούς του Μέλλοντος

23/2/2018
Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» στην Πάτρα διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Δεξιότητες για τους Γεωργούς του Μέλλοντος», την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:30 – 14:30,  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + ΚΑ2 Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Πρόσκληση ημερίδας.
7η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας

5/3/2018 έως 8/3/2018
Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και τη συμμετοχή των Επιστημονικών Εταιρειών Φυτοπροστασίας και όλων των φορέων και Ιδρυμάτων που σχετίζονται με τη Φυτοπροστασία, διοργανώνεται στη Λάρισα η «7η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας» στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, στις 5 - 8 Μαρτίου 2018 με θέμα: «Φυτοπροστασία και Σύγχρονες Απαιτήσεις».
Στη Συνάντηση θα παρουσιαστούν εργασίες από εξειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα εντομολογίας, ζιζανιολογίας, φυτοπαθολογίας κ.α., καθώς και από εισηγητές του ΥΠ.Α.Α.Τ. και του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τον παραγωγό και την ελληνική γεωργία γενικότερα.
Αφίσα / Πρόγραμμα εκδήλωσης.

4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

16/3/2018 έως 18/3/2018

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς στην Καλαμάτα έχει καθιερωθεί ήδη ως το σημαντικότερο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός στον ελαιοκομικό τομέα στη χώρα μας. Η 4η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort στην Καλαμάτα από Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.

Για τους επαγγελματίες του ελαιοκομικού τομέα, το Φεστιβάλ επιδιώκει να αποτελεί τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της καλλιέργειας, της έκθλιψης, μεταποίησης και συσκευασίας, τα μηχανήματα, τον εξοπλισμό, τα εφόδια και τις νέες τεχνολογίες, τη νέα νομοθεσία σχετικά με την τυποποίηση, την προώθηση, την υγιεινή και την ασφάλεια του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, το branding και το marketing καθώς και τις νέες τάσεις και προοπτικές σε διεθνές επίπεδο.

Για τους καταναλωτές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες ελαιόλαδου και ελιάς που παράγονται στην Ελλάδα και προϊόντα που βασίζονται σε αυτά, όπως πάστες ελιάς, λαδόξιδα, καλλυντικά κ.λ.π.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιολάδου

19/4/2018 έως 21/4/2018
Το 2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιολάδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, θα διοργανωθεί στις 19 – 21 Απριλίου 2018, στο Κατάκολο Ηλείας, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Epihotel Οδυσσέας, αίθουσα  Καλυψώ.

Το συνέδριο, με την συμμετοχή επιφανών επιστημόνων και οικονομικών παραγόντων της τυποποίησης και διακίνησης ελαιολάδου, αποσκοπεί να συμβάλλει με τα πορίσματα του στην ανάπτυξη και στην αναγνώρισης της Ποιότητας του Ελαιολάδου και ιδιαίτερα του Ελληνικού, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους συλλογής και μεταποίησης για την ανάδειξή της. Επίσης, επιθυμεί να αναδείξει τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και τρόπους επίτευξής της, καθώς να οργανώσει τοπικές και εθνικές μεθόδους για το ελαιόλαδο.
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διοργανώνεται και η 1η  IMBEX –1η Συνάντηση Αγοραστών Ελαιολάδου με ήδη συμμετοχές από την Αίγυπτο, την Ολλανδία, την Ιταλία και τη Ρουμανία ενώ οι ημερομηνίες για δηλώσεις συμμετοχής παραμένουν ανοιχτές.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:  2621041162, 26210 42190, υπεύθυνη κα. Γεωργοπούλου Βασιλική. Email: hot_odys@otenet.grΔιεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία»

23/5/2018 έως 26/5/2018
Το διεθνές συνέδριο με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» διοργανώνει στο Ηράκλειο η έδρα της UNESCO «Κουλτούρα και παραδόσεις του Οίνου» του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και την Ένωση Μεσογειακής διατροφής και υγείας.  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Μαΐου του 2018.

Το συνέδριο, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής πολυμορφίας πρακτικών παραγωγής οίνου σε σχέση με τις παραδόσεις και την ταυτότητα διαφόρων χωρών και περιλαμβάνει θεματικές επισκέψεις σε αμπελώνες και αγροτικές περιοχές ενώ αναμένεται να συγκεντρώσει ενδιαφέρον των ειδικών γύρω από τον οίνο και την διατροφή από ολόκληρο τον κόσμο.


Διαβάστε περισσότερα...