Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣΗμερίδα για την βιομηχανική κάνναβη

20/4/2019
Η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ διοργανώνει το  Σάββατο 20 Απριλίου 2019 (12.00-19.00), ημερίδα με τίτλο "Η κυκλική οικονομία της βιομηχανικής κάνναβης, από το χωράφι μέχρι το ράφι", στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (είσοδος από Ιερά Οδό).
 Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι αγρότες και κάθε ενδιαφερόμενος για τις προοπτικές που προσφέρει η κάνναβη στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, αφού είναι ένα φυτό που αξιοποιείται πλήρως σε μια πολύ μεγάλη γκάμα εφαρμογών και παραγωγικών/ οικονομικών κλάδων.
 Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο και οι αναμενόμενες τροπολογίες, ερευνητικές εμπειρίες γύρω από την καλλιέργεια, βασικά χαρακτηριστικά της χημείας των ενεργών συστατικών του φυτού, οι δυνατότητες πλήρους αξιοποίησης μέσω της μεταποίησης, καθώς και την πρακτική εμπειρία των μεγαλύτερων παραγωγών της χώρας.
 Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνέλευση της υπό σύσταση Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Κάνναβης (ΠΕΠΚΑΝΝ).
Η δεύτερη συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και να διερευνηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός συνδικαλιστικού οργάνου παραγωγών κάνναβης, που θα τους εκπροσωπεί θεσμικά όποτε χρειάζεται.


Συνέδριο για Δάση και τη Δημόσια υγεία

8/5/2019 έως 10/5/2019
Το Παγκόσμιο συνέδριο σχετικά με τα Δάση και τη Δημόσια υγεία, που θα γίνει στην Ελλάδα, αφορά το πώς επιδρά η αστικοποίηση και ο σύγχρονος τρόπος ζωής στην πόλη στην δημόσια υγεία του Ανθρώπου.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, στις 8-11 Μαΐου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Wine & Currant Marketing Forum 2019

9/5/2019
Tο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, διοργανώνει, σε συνεργασία με την εταιρία-μέλος του, BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, και την Τράπεζα Πειραιώς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Wine & Currant Marketing Forum, για την προώθηση των ελληνικών κρασιών και της σταφίδας στη γερμανική αγορά, στις 09 Μαΐου 2019 στο ξενοδοχείο Domotel Kastri στην Νέα Ερυθραία.
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.


Bio Festival 2019

11/5/2019 έως 13/5/2019
Το Bio Festival έρχεται την κατάλληλη εποχή, όπου όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα βιολογικά προϊόντα, η κατανάλωση των οποίων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα αμέσως επόμενα χρόνια και θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Μαΐου 2019, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, στο κέντρο της πόλης.
 
Στο Bio Festival θα συμμετέχουν ως εκθέτες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και καταστήματα λιανικής, τα προϊόντα των οποίων είναι πιστοποιημένα ως βιολογικά, ή βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης πιστοποίησης ή φυσικά προϊόντα καθώς και προϊόντα με βιολογικές Α’ ύλες.14ο Συνέδριο Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης

16/5/2019 έως 17/5/2019
Η Επιστημονική Εταιρεία Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση (ΕΥΕ) σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, διοργανώνει το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο με επιστημονικά αντικείμενα επικεντρωμένα στην επιστήμη του νερού, στη διαχείριση των υδατικών πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος στις 16-17 Μαΐου 2019 στον Βόλο.

Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας καθώς επίσης και τεχνικών εφαρμογών από επιστήμονες που ασχολούνται με τα ζητήματα του συνεδρίου. Αναμένεται να προκύψουν πολύτιμα συμπεράσματα από α) την καρποφόρα ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και εμπειριών, β) την εφαρμογή και αποτίμηση νέων τεχνολογιών και γ) την παρουσίαση νέων ιδεών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάδειξη εργασιών από νέους επιστήμονες. Στο πλαίσιο αυτό θα λάβει χώρα βράβευση πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών από την ΕΥΕ, πάνω στα αντικείμενα της επιστήμης του νερού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και υποβολή εργασιών μπορείτε να επισκεφτείτε το website ή να στείλετε email στο hhaconference@artion.com.gr.4th Biopesticides Europe 2019

29/5/2019 έως 30/5/2019
To 4o συνέδριο Biopesticides Europe θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 29 – 30 Μαΐου 2019.

Η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή αγορά βιολογικών εντομοκτόνων έχει συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με την αυξημένη κατεύθυνση από τις αρχές και την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμη γεωργία είναι βέβαιο ότι η αγορά των βιοπαρασιτοκτόνων θα συνεχίσει να παρουσιάζει πρωτοφανή ανάπτυξη. Εντούτοις, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα από τον κλάδο σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής διάθεσης των προϊόντων στην αγορά. Τα ζητήματα που αφορούν τη ρύθμιση και την καταχώριση εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση.

Αυτή η εκδήλωση διάρκειας 2 ημερών θα συγκεντρώσει τους βασικούς ενδιαφερόμενους της βιομηχανίας από τη βιομηχανία βιολογικών φυτοφαρμάκων για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις μελλοντικές ευκαιρίες. Η διάσκεψη θα συζητήσει επίσης την τρέχουσα επισκόπηση των αγορών, με έμφαση από εμπειρογνώμονες σχετικά με την εξέλιξη της αγοράς των βιοπαρασιτοκτόνων και τις νέες ιδέες και την καινοτομία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο συνέδριο θα μιλήσει ο Δρ. Matthew Tarver, ερευνητής εντομολόγος της Bayer AG για την ανάπτυξη του Βιολογικού Nematicide BioAct DC (Purpureocillium lilacinum PL251) και πώς ταιριάζει στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου με τη χημική ουσία Nematicide Velum (φλουπυράμη).

Μία μέρα πριν τη διάσκεψη, το απόγευμα της 28ης Μαΐου (ημέρα Τρίτη), μια επιλεγμένη ομάδα συμμετεχόντων θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφθεί
το Διεθνές Κέντρο Ερευνών Jealott's Hill της Syngenta.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.ISF World Seed Congress 2019

3/6/2019 έως 5/6/2019

To επόμενο Παγκόσμιο συνέδριο Σπόρων ISF 2019, θα διεξαχθεί στη Νίκαια της Γαλλίας από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2019 όπου περισσότεροι από 1500 επαγγελματίες της βιομηχανίας σπόρων αναμένεται να συγκεντρωθούν για να συζητήσουν τα παγκόσμια ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία σπόρων.
3/6/2019 έως 5/6/2019

Διαβάστε περισσότερα...