Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ


Διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία»

23/5/2018 έως 26/5/2018
Το διεθνές συνέδριο με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» διοργανώνει στο Ηράκλειο η έδρα της UNESCO «Κουλτούρα και παραδόσεις του Οίνου» του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και την Ένωση Μεσογειακής διατροφής και υγείας.  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Μαΐου του 2018.

Το συνέδριο, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής πολυμορφίας πρακτικών παραγωγής οίνου σε σχέση με τις παραδόσεις και την ταυτότητα διαφόρων χωρών και περιλαμβάνει θεματικές επισκέψεις σε αμπελώνες και αγροτικές περιοχές ενώ αναμένεται να συγκεντρώσει ενδιαφέρον των ειδικών γύρω από τον οίνο και την διατροφή από ολόκληρο τον κόσμο.
1ο Διεθνές Συνέδριο του Κέντρου Ελιάς Κρίνος - Perrotis College

24/5/2018 έως 26/5/2018
Το Κέντρο Ελιάς του Κολεγίου Περώττη διοργανώνει τo 1o Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Ελιάς στις 24-26 Μαΐου του 2018 στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Επιτραπέζια Ελιά: Aναζητώντας την Kαινοτομία - Aνακαλύπτοντας νέες Tάσεις» και επικεντρώνεται στα ακόλουθα θεματικά θέματα:

  • Πρακτικές παραγωγής και διαχείρισης επιτραπέζιων ελιών
  • Επεξεργασία επιτραπέζιων ελιών
  • Τροφές επιτραπέζιες ελιές
  • Επιτραπέζιες ελιές - Παγκόσμιες αγορές
Αυτή θα είναι η πρώτη από μια σειρά από διετείς διασκέψεις που αποσκοπούν στη σύνδεση όλων των τμημάτων του κόσμου της παραγωγής επιτραπέζιων ελιών, συμπεριλαμβανομένων των επιστημόνων, των επιχειρήσεων, των αγροτών και άλλων ιδρυμάτων. Η προσέγγιση θα είναι ολιστική και τα παραδοτέα θα περιλαμβάνουν τις τελευταίες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις στον κόσμο των επιτραπέζιων ελιών.
Οι παρουσιάσεις θα παραδοθούν στην αγγλική γλώσσα και εάν υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα, θα παρασχεθεί μετάφραση.

Οι πληροφορίες και το πρόγραμμα εγγραφής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Σταυρούλα Αντωνοπούλου στο santon@afs.edu.gr ή επισκεφτείτε το website.
Δείτε την αφίσα.


5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

24/5/2018 έως 25/5/2018
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει σε συνεργασία με την εταιρία - μέλος του BASF EΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ένα διήμερο προώθησης των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων.

Η πρωτοβουλία αυτή πρόκειται να υλοποιηθεί με τη μορφή ενός συνεδρίου και Β2Β συναντήσεων γερμανικών εταιριών με Έλληνες παραγωγούς, στις 24 και 25 Μαΐου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων.

Την πρώτη μέρα (24/5/2018) θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του αγροτικού, πολιτικού και διπλωματικού τομέα, καθώς και από εκπροσώπους συνδέσμων ενώ τη δεύτερη μέρα (25/5/2018) θα διεξαχθούν συναντήσεις B2B μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών / αγροτικών συνεταιρισμών και των γερμανικών εταιριών, που επιθυμούν να εισάγουν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.

Παράλληλα θα υπάρχουν μικρά stands, όπου οι ελληνικές εταιρίες θα εκθέτουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση κ. Ε. Λιούτα, τηλ. 2106419038, κ. Α. Θεοφανίδου, τηλ. 2106419025, κιν: 6944 266 603.

ISF World Seed Congress 2018

3/6/2018 έως 6/6/2018
Παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς ομοσπονδίας σπόρων με θέμα την παραγωγή και εμπορία σπόρων.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σπόρων (ΔΟΣ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σπόρων Αυστραλίας, οργανώνουν το παγκόσμιο συνέδριο σπόρων που θα γίνει στην πόλη Brisbane στο Queensland της Αυστραλίας απο τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2018

Για παραπάνω πληροφορίες πατήστε εδώ13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τομάτας

11/6/2018 έως 15/6/2018

Tο 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τομάτας που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία κάθε εξάμηνο, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ένα κρουαζιερόπλοιο στις 11-15 Ιουνίου 2018.
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης κρουαζιέρας γύρω από τα Ελληνικά νησιά και την Έφεσο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τη βιομηχανία τομάτας, την παραγωγή και κατανάλωση, τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τον τρόπο με τον οποίο συσχετίζουν και διαμορφώνουν το μέλλον της βιομηχανίας μας.
Παράλληλα με το κύριο γεγονός, θα φιλοξενηθεί και το 15ο συμπόσιο ISHS για την επεξεργασία ντομάτας όπου θα παρουσιαστεί η πιο πρόσφατη έρευνα σε όλους τους τομείς της φυτοκομικής επιστήμης.
Επιπρόσθετα θα διεξαχθεί μια μεταγενέστερη περιοδεία, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους αντιπροσώπους να επισκεφθούν τα ελληνικά χωράφια και εργοστάσια τομάτας. Αυτή η προαιρετική περιήγηση οργανώνεται με τρόπο που συνδυάζει επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους μαζί με εγκαταστάσεις ντομάτας.
Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα επισκεφτείτε το website.


27η Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βοσκοτόπων

17/6/2018 έως 21/6/2018
Διεθνές Ευρωπαϊκό συνέδριο για την διαχείριση των βοσκοτόπων και κτηνοτροφικών φυτών, με θέμα «Βιώσιμη παραγωγή γάλακτος και κρέατος από συστήματα εκτροφής με βοσκοτόπους»

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην πόλη Κόρκ, στην Ιρλανδία, στις 17-21 Ιουνίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες στο site
Διαβάστε περισσότερα...