Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ


33ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο ΕΖΕ

3/10/2018 έως 5/10/2018
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) οργανώνει το 33ο Ετήσιο Επιστημονικό της Συνέδριο στην Πρέβεζα, στις 3 - 5 Οκτωβρίου 2018, κατά το οποίο ενημερώνονται τα μέλη της και κάθε ενδιαφερόμενος επί των εξελίξεων της Ζωικής Παραγωγής και της διεξαγόμενης στην Ελλάδα έρευνας σε θέματα Διατροφής, Γενετικής Βελτίωσης, Εκτροφής Παραγωγικών Ζώων και Υδρόβιων Οργανισμών, Αναπαραγωγής, Φυσιολογίας και Υγιεινής των αγροτικών ζώων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα : 210 5294411 και 210 5294412 ή στο E-mail: eze@aua.grΕμπορικά σήματα και Γεωγραφικές Ενδείξεις: το μέλλον και οι προοπτικές

3/10/2018 έως 4/10/2018
Την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στο Αλικάντε, στην Ισπανία, θα διεξαχθεί το συνέδριο για τα εμπορικά σήματα και τις γεωγραφικές ενδείξεις.

Στο συνέδριο θα καλυφθούν διάφορά θέματα στον τομέα των εμπορικών σημάτων και των γεωγραφικών ενδείξεων, με έμφαση στην αλληλεπίδρασή τους με τα δικαιώματα πνευματικές ιδιοκτησίας. Οι ειδικοί θα συζητήσουν θέματα όπως:

Οι γεωγραφικές ενδείξεις ως προγενέστερα δικαιώματα, σε αντιπαράθεση με τις διαδικασίες εμπορικών σημάτων
Η αύξηση των Γεωγραφικών ενδείξεων ως εργαλείο πνευματικής ιδιοκτησίας σε παγκόσμιο επίπεδο, απο την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Νομολογία του Ευρωπαϊκού και του Γενικού Δικαστηρίου
Εφαρμογή των Γεωγραφικών Ενδείξεων
Προστασία των μη αγροτικών Γεωγραφικών ενδείξεων
Η αλληλεπίδραση των Γεωγραφικών Ενδείξεων και των εμπορικών σημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ9ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο

9/10/2018 έως 12/10/2018
Το 9ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο, διοργανώνει η Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία στις 9-12 Οκτωβρίου 2018, στη Λάρισα.

Το συνέδριο θα έχει θέμα «Η Ελληνική Λιβαδοπονία μπροστά σε νέες προκλήσεις», και οι εργασίες θα αφορούν θέματα σχετικά με τα Διαχειριστικά Σχέδια βόσκησης, την Αειφορία και Βιοοικονομία καθώς και τις Υπηρεσίες Οικοσυστημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
17ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών

17/10/2018 έως 19/10/2018
H Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Γενετικής Βελτίωσης Φυτών με τοΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και υπο την αιγίδα του Υουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διοργανώνουν το 17ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η συμβολή της γενετικής βελτίωσης των φυτών στην αειφόρο γεωργία και τη σύγχρονη βιοοικονομία».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 17 έως 19 Οκτωβρίου 2018, στην Πάτρα, στο Ξενοδοχείο PortoRio.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου

19/10/2018 έως 21/10/2018
Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης καθώς η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες εξασφάλισε την πραγματοποίηση του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας στην Αθήνα στις 19-20-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο.
Το Συνέδριο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» θα φιλοξενήσει εκτός από τις Συνεδριακές εκδηλώσεις και μία μεγάλη έκθεση για την διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ  θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η Ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα. Στα δεδομένα αυτά και τις διάφορες αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις στους τομείς του Τουρισμού, Αγροτικής  Ανάπτυξης & Παραγωγής, θα αναφερθούν, όπως και σε προηγούμενα συνέδρια της CEUCO, οι χαιρετισμοί και ομιλίες από την πολιτική ηγεσία και τις τοπικές αρχές, αλλά και από τους παραγωγικούς και τουριστικούς παράγοντες της χώρας.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 211-0129575, email: grammateia@mact.gr ή μέσω του website.

Συνέδριο Βιοοικονομίας

22/10/2018
Στις 22 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Συνέδριο Βιοοικονομίας, στις Βρυξέλες.

Η αναπτυσσόμενη βιοοικονομία μετατρέπεται από ένα μικρό τμήμα της έρευνας σε τάση της αγοράς και η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει τρέχουσα παγκόσμια ηγεσία της. Στοπ συνέδριο θα εορταστεί η έναρξη της επικαιροποιημένης Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την βιοοικονομία και το σχέδιο δράσης της για μια μετάβαση προς μία νέα περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ19ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο

30/10/2018 έως 1/11/2018
Η Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία, διοργανώνει το 19ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο, που θα γίνει στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel το διάστημα 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2018.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες και εικονογραφημένα κείμενα (posters) που θα καλύπτουν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της Φυτοπαθολογίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σε επίκαιρα σημαντικά προβλήματα της Φυτοπαθολογίας στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται εδώ.


15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας

1/11/2018 έως 2/11/2018
H Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας βρίσκεται ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ (Θεσσαλονίκη) στις 1-2 Νοεμβρίου 2018.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα περιλαμβάνει:
 
    • Αγροτική και Περιβαλλοντική Πολιτική
    • Γεωργικές Εφαρμογές, Εκπαίδευση και Πληροφόρηση στον Αγροτικό Τομέα
    • Διεθνές Εμπόριο Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων
    • Μάρκετινγκ Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων – Καταναλωτικές τάσεις
    • Ασφάλεια και Ποιότητα Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων
    • Ανάπτυξη της Γεωργίας και της Υπαίθρου, Αειφορική Γεωργία και Περιβάλλον
    • Γεωργία Ακριβείας, Νέες Τεχνολογίες, Ψηφιοποίηση και Καινοτομία
    • Αειφορική Διαχείριση Αλυσίδας Προσφοράς Τροφίμων
    • Διαχείριση Αγροτικού Χώρου, Χρήσεις Γης, Αγροτουρισμός
    • Νέες Σχέσεις μεταξύ Πόλης και Υπαίθρου – Αλληλέγγυα Αγροδιατροφικά Δίκτυα
    • Συλλογικές Δράσεις στον Αγροτικό Χώρο – Συστήματα Συστάδων (clusters)
    • Συστήματα Εφοδιαστού στη Γεωργία (logistics)
    • Συμβολαιακή Γεωργία
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ


Διαβάστε περισσότερα...