Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σοβαρή υποβάθμιση των γεωργικών υπηρεσιών στην Ήπειρο με την κατάργηση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων.

Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Ιωαννίνων με επείγουσα επιστολή που απευθύνει προς τους βουλευτές Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας, τους Περιφερειάρχες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την προτεινόμενη από το ΥΠΑΑΤ κατάργηση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, και τους καλεί να παρέμβουν άμεσα "για να αποτρέψουν την εφαρμογή μίας δομής που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' όσα καλείται να λύσει". 
Στην επιστολή τους (με το περιεχόμενο της οποίας συμφωνούμε απόλυτα) οι Γεωπόνοι των Ιωαννίνων τονίζουν μεταξύ άλλων τα εξής: 
Για την Πελοπόννησο, το Περιφερειακό Κέντρο της Πάτρας θα αναλάβει την περιοχή δικαιοδοσίας του αντίστοιχου του Ναυπλίου, ενώ για την Ήπειρο προβλέπεται η κατάργηση του Περιφερειακού Κέντρου Ιωαννίνων με τις αρμοδιότητές του να μετατίθεται στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης(!!!)
Προκαλεί εύλογα ερωτήματα ο τρόπος κατανομής και ο σκοπός για τον οποίο διατηρούνται δύο (2) Περιφερειακά Κέντρα (Θεσσαλονίκης και Καβάλας) στη Βόρειο Ελλάδα και εντός της ίδιας Αποκεντρωμένης Διεύθυνσης (Μακεδονίας-Θράκης) και επιλέγεται η αποδόμηση της Αποκεντρωμένης Διεύθυνσης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας με την κατάργηση της υφιστάμενης δομής όταν είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι η φυτοπροστασία, ο ποιοτικός έλεγχος και οι γεωργικές προειδοποιήσεις για την περιοχή της Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας δεν μπορούν να "συντονίζονται" από τη Θεσσαλονίκη.
Όμως μεγαλύτερη ανησυχία σε όλο τον γεωτεχνικό κόσμο και τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, προκαλεί η επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πλήρη απογύμνωση και την αισθητή υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα παρέχει στους Ηπειρώτες παραγωγούς σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.