Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου για την επιστράτευση.

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου εξέδωσε την ακόλουθη Ανακοίνωση:

Συμπαράσταση και συμπαράταξη με τους καθηγητές
ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζει την αγωνιστική του αλληλεγγύη στους καθηγητές που αγωνίζονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα, για αξιοπρέπεια των καθηγητών και των μαθητών, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.
Η κυβερνητική Τρόικα υλοποιεί σταδιακά την κατάργηση του δημόσιου σχολείου, την απόλυση όλων των ωρομίσθιων και χιλιάδων μόνιμων καθηγητών μέσα από την κατάργηση οργανικών θέσεων, την συμπύκνωση τμημάτων στοιβάζοντας 30 μαθητές ανά τάξη, μειώνει κι άλλο τους ήδη εξαθλιωμένους μισθούς των εκπαιδευτικών και τους συκοφαντεί μέσα από τα πληρωμένα-πουλημένα Μέσα Ενημέρωσης.
Όλοι αυτοί που χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για το μέλλον των μαθητών είναι αυτοί που στήριξαν τα τελευταία χρόνια την πολιτική της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, αυτοί που έφεραν σε άθλια οικονομική κατάσταση του γονείς, αυτοί που δημιούργησαν δυο εκατομμύρια ανέργους με τους νέους να είναι στους τρεις οι δυο άνεργοι, αυτοί που το μόνο δρόμο που δείχνουν στους νέους είναι της ξενιτιάς και του ξεριζωμού!
Όλοι αυτοί οι υποκριτές που τώρα θυμήθηκαν τα δικαιώματα των μαθητών είναι αυτοί που τους στέρησαν το δικαίωμα να ονειρεύονται αυτοί που στέρησαν στους μαθητές και στους γονείς τους το δικαίωμα στη ζωή! Από αυτούς κινδυνεύουν οι μαθητές και όχι από την απεργία και τον αγώνα των καθηγητών!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν με όλες τις μορφές και όλες τους τις δυνάμεις σ αυτό τον αγώνα που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, όλου του λαού!
Καλούμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, των δευτεροβάθμιων αλλά και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων να στηρίξουν αυτό τον αγώνα προκηρύσσοντας πολιτική απεργία την πρώτη ημέρα της απεργίας των καθηγητών (17/5).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.