Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Μικρά και ενδιαφέροντα.

 Διέξοδο για 12.000 ανέργους που θέλουν να ασχοληθούν και με την πρωτογενή παραγωγή τα προγράμματα ΤοπΕΚΟ
Σε τροχιά υλοποίησης έχουν μπει οι Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤοπΕΚΟ). Οι δράσεις θα αφορούν την προετοιμασία ανέργων, από τη διαδικασία επιλογής τους, μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης θέσεων απασχόλησης και τη διατήρηση αυτών τουλάχιστον για τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα ΤοπΕΚΟ έχουν εγκριθεί συνολικά 132 σχέδια δράσης, συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ, από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 12.000 άνεργοι κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Το πρώτο που έχει ξεκινήσει είναι αυτό με τίτλο «Γίνε Παραγωγός» στους Δήμους Λάρισας και Κιλελέρ ενώ έτοιμο να ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες είναι και το ΤοπΕΚΟ της Θήβας. Οι περιοχές και οι τομείς παρέμβασης προσδιορίστηκαν στα σχέδια δράσης που υποβλήθηκαν από τις αναπτυξιακές συμπράξεις, στις οποίες συμπράττουν ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα. 
 Τα ΤοπΕΚΟ αφορούν τις εξής περιοχές: Ανατ. Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτ. Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ιόνιο, Β. Αιγαίο Κρήτη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτ. Μακεδονία, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ν. Αιγαίο. 

Στο ΦΕΚ η νέα απόφαση του ΥπΑΑΤ για την αναγνώριση των Ο.Π. 
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα κριτήρια αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.). Η απόφαση αφορά τον ελάχιστο αριθμό παραγωγών που μπορούν να έχουν οι Ο.Π. αλλά και την ελάχιστη αξία της εμπορεύσιμης παραγωγής. 
 Διαβάστε το ΦΕΚ 
Διαβάστε την προηγούμενη απόφαση του 2012

 Η Dow Agroscience ζητά να προσλάβει γεωπόνο, υπεύθυνο μάρκετινγκ, με έδρα το Λαύριο Αττικής.
 Αποστολή βιογραφικών μέχρι 15-5-2013
  Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.