Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας στους πληγέντες αγρότες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ               Πρέβεζα 05-12-2012

τηλ: 6977094873



ΠΡΟΣ

1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας
3. Περιφέρεια Ηπείρου
4. ΕΛΓΑ
5. ΟΠΕΚΕΠΕ


Η υπό κάλυψη καλλιέργεια στην Πρέβεζα, με ιστορία πάνω από μισό αιώνα, πρόσφερε κηπευτικά εκτός εποχής στους καταναλωτές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες, χωρίς τη στήριξη επιδοτήσεων στα προϊόντα ή χαριστικών αποζημιώσεων.

Όμως, τα τελευταία χρόνια η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων καλλιεργητών είναι τραγική. Βασικές αιτίες, εκτός από την κρίση που ταλανίζει όλη τη χώρα, είναι η δυσανάλογη αύξηση του κόστους παραγωγής (με επιστέγασμα το πετρέλαιο θέρμανσης), τα διαρθρωτικά προβλήματα της αγοράς οπωροκηπευτικών και γενικότερα των αγροτικών προϊόντων και η απώλεια παραδοσιακών αγορών.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ακραία καιρικά φαινόμενα (και ειδικά ένας καταστροφικός ανεμοστρόβιλος) κατέστρεψαν καλλιέργειες, πλαστικά κάλυψης αλλά και τις θερμοκηπιακές κατασκευές και έκαναν τη συνέχεια της καλλιέργειας απαγορευτική για τους πληγέντες. Καλούμε όλους τους φορείς της Πολιτείας να συμπαρασταθούν εμπράκτως στους αγρότες και με άμεση οικονομική ενίσχυση να τους βοηθήσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους για να συνεχίσουν την προσφορά τους στην οικονομία του τόπου και την επάρκεια τροφίμων της χώρας μας.

Για τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΩΓΙΑΝΝΗΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΤΣΙΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.