Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Νέα εξάμηνη παράταση για τις δηλώσεις γεωτρήσεων και πηγαδιών.

Νέα εξάμηνη παράταση έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην προθεσμία για την δήλωση παλαιών γεωτρήσεων και πηγαδιών, η οποία έληγε χθές 17 Δεκεμβρίου 2012.
Παρ' όλο που δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα τίποτα επίσημο, η πληροφορία για την παράταση είναι απόλυτα εξακριβωμένη και έγινε γνωστή στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών χθες το μεσημέρι, λίγο πριν εκπνεύσει η παλιά προθεσμία.
Το Υπουργείο εξέταζε εδώ και αρκετές ημέρες την πιθανότητα παράτασης, λόγω της σχετικά χαμηλής προσέλευσης των ενδιαφερομένων, αλλά και λόγω των κινητοποιήσεων και καταλήψεων του τελευταίου μήνα σε Περιφέρειες και Δήμους, οι οποίες δημιούργησαν κάποια προβλήματα στη διεκπεραίωση των αιτήσεων.Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα είχαμε δημοσιεύσει στις 16 Μαΐου 2012 αναλυτικό άρθρο το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.
Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και να κατεβάσουν τόσο τη σχετική ΚΥΑ όσο  και υπόδειγμα της αίτησης-δήλωσης.
Σκοπός του Υπουργείου είναι η λεπτομερής καταγραφή όλων των υφιστάμενων γεωτρήσεων, η έκδοση οριστικών αδειών και η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.