Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Εγκύκλιος του ΥΠΑΑΤ για τη διαδικασία αναγγελίας έναρξης εμπορίας γεωργικών φαρμάκων.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου στην οποία συγκεντρώνει και κωδικοποιεί όλη τη σχετική διαδικασία που αφορά την αναγγελία έναρξης εμπορίας γεωργικών φαρμάκων. Στη εγκύκλιο, που έχει τη μορφή πολυσέλιδου φυλλαδίου, αναλύονται οι προϋποθέσεις για την έναρξη εμπορίας, τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται, αλλά και οι προδιαγραφές που πρέπει πλέον να έχουν τα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα με το Π.Δ. 159/2013. 
Όπως έχουμε γράψει και σε παλιότερο άρθρο μας, οι προδιαγραφές αυτές είναι υποχρεωτικές για τα νέα καταστήματα από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ για τα παλιά έχει δοθεί περίοδος προσαρμογής ενός έτους (μέχρι 18 Νοεμβρίου 2014). 
Στην εγκύκλιο αποσαφηνίζονται και αρκετά ερωτήματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς από τις ΔΑΟΚ προς το Υπουργείο σχετικά με θέματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων, και γενικά γίνεται μία προσπάθεια το φυλλάδιο αυτό να λειτουργήσει ως ένα είδος "οδηγού" για το θέμα, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η εγκύκλιος κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή από το ΥΠΑΑΤ και μπορείτε να την δείτε και να την κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Διαδικασία Αναγγελίας Έναρξης Εμπορίας Γεωργικών Φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.