Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Αποχωρεί οριστικά από τη Δωδώνη η ΕΑΣ Ιωαννίνων, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον για εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας

Θέμα ημερών θεωρείται η πώληση του ποσοστού των μετοχών που κατέχει στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων. Η απόφαση για την πώληση του 24,78% της γαλακτοβιομηχανίας ελήφθη προ ημερών, μετά από εισήγηση του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη. Αιτία στάθηκε η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Δωδώνης από τον νέο ιδιοκτήτη της – την Strategic Initiatives Foods – η οποία θα μειώσει σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής του συνεταιρισμού έναντι του επενδυτή, που θα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.
 Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων κ. Μπαλτογιάννης «η ΕΑΣ αδυνατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή της σε ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της γαλακτοβιομηχανίας. Ακόμη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Δωδώνης και προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα μικρό ποσοστό στη γαλακτοβιομηχανία αλλά να είναι «προνομιακό», δηλαδή να μην πληγεί από μια μελλοντική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου». 
Στο μεταξύ ενδιαφέρον για την εξαγορά εγχώριου παίκτη στον κλάδο της φέτας εκδηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ, λίγο διάστημα μετά την ανακοίνωση επένδυσης στις ΗΠΑ στον κλάδο του γιαουρτιού. Η βιομηχανία με την εξειδίκευση στην αγορά γιαουρτιού, επιθυμεί να βρει εταιρεία την οποία θα απορροφήσει στον χώρο της φέτας, καθώς ο συνδυασμός δύο ελληνικών τροφίμων που αποτελούν τα δυνατά brand name στις διεθνείς αγορές, θα της δώσει ισχυρό πλεονέκτημα. 
 Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κύκλους της αγοράς, η διοίκηση της ΦΑΓΕ έχει πραγματοποιήσει ήδη κρούση στη διοίκηση της Δωδώνης. Η κίνηση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία έχει μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα και σηματοδοτεί νέες εξελίξεις σε περίπτωση θετικής κατάληξης, καθώς μετά την αποχώρηση της από το φρέσκο γάλα η ΦΑΓΕ έδειχνε σημάδια απομάκρυνσης από την εγχώρια αγορά. 

Πηγή: www.agrotypos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.