Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Διαβούλευση-παρωδία από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές. Έκλεισε άρον-άρον χθες 16/4 λόγω ...κατεπείγοντος.

Σε παρωδία εξελίχθηκε τελικά η διαβούλευση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το νέο νόμο που ρυθμίζει θέματα λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου. Για το θέμα είχαμε γράψει στην προηγούμενη ανάρτησή μας (15/4). Η διαβούλευση αναρτήθηκε τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου και είχε καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη του Πάσχα 22 Απριλίου. 
 Ο χρόνος ήταν έτσι κι αλλιώς ελάχιστος με δεδομένη την έκταση του νομοσχεδίου (46 άρθρα) και τις αργίες του Πάσχα που μεσολαβούσαν. Εκτός κι αν οι αρμόδιοι του ΥΠ.Α.Ν. θεωρούν φυσιολογικό παράλληλα με το ψήσιμο του οβελία να γίνεται και ...ανάρτηση σχολίων για τις λαϊκές αγορές. 
Τελικά, με μία λιτή ανακοίνωσή του το ΥΠ.Α.Ν. πληροφορεί τους πολίτες ότι λόγω άμεσης κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή η διαβούλευση κλείνει στις 16-4-2014 και ώρα 14:00. Δηλαδή στην πραγματικότητα διαβούλευση για δύο ημέρες και όποιος πρόλαβε πρόλαβε. 
Επί της ουσίας τώρα, να συμπληρώσουμε σε όσα αναφέραμε προχθές, ότι όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του σχεδίου νόμου, τον Οκτώβριο του 2014 θα επανεξετασθεί το σύνολο των αδειών λαϊκών αγορών με βάση τον προηγούμενο νόμο και βασική προϋπόθεση για την απόκτηση άδειας είναι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος διαθέτει αυτές τις δύο ενημερότητες προτεραιότητα έχουν οι άνεργοι και εντός των ανέργων, επιμέρους κατηγορίες όπως οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και οι Ρομά. Οι άδειες θα ανανεώνονται κατ’ έτος με βασική προϋπόθεση πάντα τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 
Επίσης, σημειώνεται ότι καταργούνται οι ομαδικές άδειες για τα παζάρια και περιορίζεται ο χρόνος διεξαγωγής τους με ανώτατο όριο τις τρεις ημέρες, ενώ εξαιρούνται τα χριστουγεννιάτικα και πασχαλιάτικα παζάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.