Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Παράνομα φυτοφάρμακα: Δείτε το παρακάτω βίντεο.


Το περασμένο καλοκαίρι παρουσιάστηκαν στη βόρεια Ελλάδα σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες βαμβακιού από τη χρήση ζιζανιοκτόνων σε ορυζώνες.
Ακολούθησε, με διαφορά λίγων ημερών, παρόμοιο κρούσμα στην περιοχή Μεσολογγίου.
Όπως αποδείχτηκε από τις δειγματοληψίες που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, επρόκειτο για το ζιζανιοκτόνο propanil, το οποίο, αν και απαγορευμένο εδώ και μία τριετία στη χώρα μας, είχε εισαχθεί παράνομα, πιθανότατα από την Τουρκία.
Στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο επιμελήθηκε η συντακτική ομάδα του www.agrotypos.gr, μιλά για το θέμα ο καθηγητής ζιζανιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ελευθεροχωρινός, γεωπόνοι-έμποροι φυτοφαρμάκων, συνεταιριστές και αγρότες και παρουσιάζονται χαρακτηριστικές εικόνες στο χωράφι με τη ζημιά που προκάλεσε το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου