Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μουσείο Νικόπολης από 11-14 Οκτωβρίου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης συμμετέχει στην πανελλήνια δράση με τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», που διοργανώνεται, για πέμπτη συνεχή χρονιά από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από Πέμπτη 11 έως Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012. 
 Ο τίτλος των δράσεων που θα υλοποιηθούν στο Μουσείο έχουν τίτλο «Φέγγε μου να περπατώ» και αφορούν στη χρήση των λυχναριών, του κατεξοχήν μέσου φωτισμού των αρχαίων. Πιο συγκεκριμένα: 
Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Μουσείο θα διεξαχθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές 9-12 ετών. Οι μαθητές θα γνωρίσουν το λυχνάρι και θα συμμετέχουν σε μια δράση που περιλαμβάνει διακόσμηση ρωμαϊκού αντίγραφου λυχναριού από τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.
Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνται, από την αρχαιολόγο Σταυρούλα Πούλου, θεματικές ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, επικεντρωμένες στην κατασκευή, τη χρήση, τη μορφή και τη διακόσμηση των λυχναριών. Παράλληλα θα εκτεθούν για πρώτη φορά λυχνάρια από την αποθήκη του Μουσείου. Οι ξεναγήσεις θα ξεκινήσουν στις 10.30 και θα ολοκληρωθούν στις 13.30, ενώ θα έχουν διάρκεια 35΄. 
Παράλληλα από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στο Μουσείο θα πραγματοποιείται θεματική ξενάγηση μέσω κινητών τηλεφώνων (smartphones) και QR codes για μεμονωμένους επισκέπτες στα ελληνικά. 
Τέλος, στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook θα υλοποιηθούν στις 29 Οκτωβρίου και στις 12 Νοεμβρίου, δύο διαδικτυακές εκθέσεις με θέμα ειδικές εικονογραφικές κατηγορίες λυχναριών από τις αποθήκες του Μουσείου.  
Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ψηφιακών δράσεων: Πούλου Σταυρούλα, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2682089892. Η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.