Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Νέα ενημερωτική εκδήλωση της ΔΑΟΚ Πρέβεζας για την Ξυλέλλα και το Γλοιοσπόριο της ελιάς στην Αγιά, τη Δευτέρα 30/5.

Σε συνέχεια της ημερίδας που διοργάνωσε στις 16/5 στη Νέα Σαμψούντα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας οργανώνει και νέα ενημερωτική εκδήλωση για τους κινδύνους που απειλούν την ελαιοκομία της περιοχής μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αγιά του Δήμου Πάργας, σε κεντρικό καφενείο του χωριού, την Δευτέρα 30/5/2016 και με ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.
Γεωπόνοι της Υπηρεσίας θα ενημερώσουν τους αγρότες για τις δύο πολύ σοβαρές ασθένειες της ελιάς, το βακτήριο Xylella fastidiosa (Ξυλέλλα) και τον μύκητα Gloesporium sp. (Γλοιοσπόριο ή Παστέλλα) που απειλούν άμεσα την ελαιοκομία του Νομού Πρέβεζας.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου