Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

"Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" και ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Νικόπολης, το Σάββατο 28 Μαΐου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.





Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό της πανελλήνιας δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που διοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Δ/νσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. και αφορά στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης σχετικά με την εκπαίδευση για την αειφόρο Ανάπτυξη, υλοποιεί, και τη φετινή χρονιά εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Κύριος θεματικός άξονας της εκδήλωσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης και η εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Φιλιππιάδας, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Πρέβεζας αλλά και Τοπικοί Φορείς, οι οποίοι το Σάββατο 28.05.2016 στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνεται θα παρουσιάσουν στοιχεία και δεδομένα σχετικά με το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Νικόπολης, το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αλλά και τη δυναμική για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Οι ομιλίες αφορούν στις εργασίες που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με ιδιαίτερη αναφορά στις θέσεις Άγιος Γεώργιος και Κοκκινόπηλος, το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για το μνημείο, το γεωλογικό υπόβαθρο της περιοχής, καθώς και τα εκπαιδευτικά Προγράμματα που υλοποιεί το ΚΠΕ Φιλιππιάδας στην περιοχή (Ακολουθεί αναλυτικό Πρόγραμμα της ημερίδας).

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι το Σάββατο 28.05.2016 θα υπάρχει Ελεύθερη Είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά ευρήματα και εποπτικό υλικό σχετιζόμενα με το μνημείο αλλά και την περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Τοπία της Νικόπολης», στην οποία υπάρχει Θεματική Ενότητα με φωτογραφίες από το Υδραγωγείο της Νικόπολης. 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρχαιολόγο κα Πολυξένη Μπάρκα στο τηλ. 2682089890, Δευτέρα – Παρασκευή.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας κα Ανθή Αγγέλη, αρχαιολόγος

Η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Φιλιππιάδας κα Νάστου Μαριάννα, εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.