Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωράει η πιστοποίηση αγροτών στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων σε 3 πιστοποιημένα ΚΕΚ του Ν. Πρέβεζας.

Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωράει η διαδικασία της πιστοποίησης των αγροτών στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων, μέσα από το σύστημα εξετάσεων σε τρείς (3) πιστοποιημένους φορείς (ΚΕΚ) του Νομού Πρέβεζας. 
 Μετά τα αρχικά προβλήματα για τα οποία είχαμε γράψει σχετικό άρθρο, αυτή τη στιγμή λειτουργούν δύο (2) πιστοποιημένα ΚΕΚ στην Πρέβεζα και ένα (1) στην Πάργα, τόσο σαν φορείς κατάρτισης, όσο και σαν εξεταστικά κέντρα. Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχουμε από τα ίδια τα ΚΕΚ η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών επιλέγει να μην συμμετάσχει σε προγράμματα κατάρτισης αλλά παραλαμβάνουν το έντυπο υλικό με τις ερωτήσεις και το μελετούν μόνοι τους προκειμένου να δώσουν εξετάσεις. 
 Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το ΚΕΚ "Νέο Θετικό" στην Πρέβεζα έχει πραγματοποιήσει 6 τμήματα εξετάσεων με 84 συμμετέχοντες, από τους οποίους οι 75 κρίθηκαν επιτυχόντες. Το ΚΕΚ "Φάσμα" στην Πάργα έχει πραγματοποιήσει 19 τμήματα εξετάσεων με 280 συμμετέχοντες από τους οποίους κρίθηκαν επιτυχόντες οι 252. Συνολικά δηλαδή το ποσοστό επιτυχίας κυμαίνεται γύρω στο 90%. 
 Το τρίτο πιστοποιημένο ΚΕΚ της Πρέβεζας ("Εξέλιξη") δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα εξετάσεις αλλά προγραμματίζει κάποια τμήματα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. 
  Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά και το ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα ως πιστοποιημένος φορέας, και ήδη έχει προγραμματίσει εξετάσεις για την επόμενη εβδομάδα. Το ΤΕΙ Ηπείρου, μαζί με άλλους τέσσερις (4) ιδιωτικούς πιστοποιημένους φορείς που λειτουργούν στην Άρτα, μπορούν να εξυπηρετούν (λόγω απόστασης) αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Φιλιππιάδας. 
 Να θυμίσουμε τέλος ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου το παράβολο συμμετοχής στις εξετάσεις θα είναι στα 25 € και από την 1 Σεπτεμβρίου και μετά θα ισχύει το αυξημένο παράβολο των 50 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.