Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο Β. Αποστόλου Αναπληρωτής ΥπΑΑΤ με υφυπουργό τον Π. Σγουρίδη στο νέο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με Υπουργό το Π. Λαφαζάνη.

Β. Αποστόλου

Π. Σγουρίδης
Ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι η σύνθεση της κυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Στο νεοσύστατο υπερ - υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (που θα συμπεριλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) υπουργός αναλαμβάνει ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου, με υφυπουργό τον κ. Παναγιώτη Σγουρίδη. Στην θέση του Αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τοποθετήθηκε ο κ. Γιάννης Τσιρώνης. 
Ο κ. Αποστόλου είναι δασολόγος και διετέλεσε βουλευτής Εύβοιας με το Συνασπισμό την περίοδο 1996-2000. Το 2012 εκλέχτηκε στη διπλή εκλογική αναμέτρηση Μαΐου και Ιουνίου με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεκλέχτηκε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. 
Ο κ. Σγουρίδης είναι αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός και διετέλεσε βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1989-2009. Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ. 
Είναι κατ' αρχήν θετικό το γεγονός ότι οι αρμοδιότητες οι σχετικές με το Περιβάλλον και τη Βιομηχανία "στεγάζονται" πλέον στο ίδιο υπουργείο, αφού τα αντικείμενα αυτά είναι στενά συνδεδεμένα με την αγροτική παραγωγή.
Να σημειώσουμε πάντως ότι οι αρμοδιότητες της πρώην γενικής γραμματείας Εμπορίου υπάγονται πλέον στο νέο υπερ-υπουργείο Οικονομίας, με υπουργό το Γιώργο Σταθάκη. Ευελπιστούμε στην ομαλή συνεργασία των δύο υπουργείων στα θέματα συναρμοδιότητάς τους, όπου δυστυχώς υπάρχουν σοβαρά θέματα σε εκκρεμότητα (όπως π.χ. η αναμενόμενη ΚΥΑ για τις αγορές παραγωγών, θέματα υπαίθριου εμπορίου κ.ά.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.