Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Σεμινάριο για το παρθένο ελαιόλαδο Πρέβεζας διοργανώνει η Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: 
 "Παρθένο Ελαιόλαδο ποικιλίας Λιανολιάς Πρέβεζας. Βελτίωση Ποιότητας και Οργανοληπτική Αξιολόγηση". 
 Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Λαϊκή Αγορά) και πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πρωτοκόλλου με τη μορφή Απαιτήσεων και Συστάσεων για την Ιχνηλασιμότητα, Πιστοποίηση, Προστασία και Βελτίωση των Ποιοτικών Χαρακτηριστικών του ελαιολάδου Πρέβεζας". 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 

09:30-10:00 Εγγραφές 
10:00-11:00 Ποιοτικά χαρακτηριστικά γνησιότητας του παρθένου ελαιολάδου ποικιλίας Λιανολιάς Πρέβεζας. 
Μαρία Τασιούλα-Μάργαρη, Καθηγήτρια Τμήματος Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 
11:00-11:30 Επίδραση των συνθηκών εξαγωγής και της αποθήκευσης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παρθένου ελαιολάδου. 
Καλή Κώτσιου, Υποψήφια διδάκτωρ Τμήματος Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 
 11:30-12:00 Οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιολάδου 
Βούλγαρη Δέσποινα-Λύδα και Ανδρέου Ειρήνη, Μεταπτυχιακές φοιτήτριες Τμήματος Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 
12:00-12:30 Διάλειμμα-Καφές 
12:30-13:30 Επίδειξη δοκιμασίας οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου 
13:30-14:00 Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου