Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ευρύ φάσμα αποδεκτών: 16-17 Φεβρουαρίου (Αθήνα) και 24 Φεβρουαρίου (Ιωάννινα).

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις διοργανώνονται το αμέσως επόμενο διάστημα σε Αθήνα και Γιάννενα.
Η πρώτη διοργανώνεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου και έχει τίτλο : "Σύγχρονες επιχειρηματικές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα".
 Η δεύτερη είναι η ημερίδα που διοργανώνεται στις 24 Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα με τίτλο "Εξελίξεις στις θεραπείες με τα βλαστοκύτταρα". Το θέμα, αν και ξεφεύγει από τα στενά, γεωργικού ενδιαφέροντος θέματα του ιστολογίου μας, θεωρούμε ότι αφορά πολύ κόσμο και είναι χρήσιμη η ευρύτερη προβολή του.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τις δύο εκδηλώσεις και να κατεβάσετε το σχετικό συνοδευτικό υλικό (προσκλήσεις, προγράμματα κλπ.).
Να σημειώσουμε ότι και οι δύο εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.
  "Σύγχρονες επιχειρηματικές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα". 
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά Οδός 75), στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2013. Διοργάνωση:Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.). 
Πληροφορίες: www.aua.gr 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνοπτική παρουσίαση, από πανεπιστημιακούς καθηγητές και ανθρώπους της αγοράς, των δυνατοτήτων αλλά και των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άσκηση διαφόρων σύγχρονων επαγγελματικών δραστηριοτήτων που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης των προϊόντων της και οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη δημιουργία εισοδήματος και στην αύξηση της απασχόλησης. Η εκδήλωση αυτή, που απευθύνεται - και είναι ανοικτή- στο ευρύ κοινό, αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου για την υποστήριξη του πληθυσμού που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στον αγροτικό τομέα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες, εφόσον το επιθυμούν, θα μπορούν να συμπληρώσουν έντυπα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οργάνωση στη συνέχεια, αυτοχρηματοδοτούμενων εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το Γ.Π.Α.

 “ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ” 
Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στις 12.00, η Biohellenika ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για αντικειμενική και επιστημονική ενημέρωση θα πραγματοποιήσει Επιστημονική Ημερίδα στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο Epirus Palace με θέμα: “ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ” 
Για τις νέες εξελίξεις στο θέμα των βλαστοκυττάρων θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αρχέγονων Κυττάρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ. Γεώργιος Κολιάκος, Καθηγητής Βιοχημείας και η Επιστημονική Υπεύθυνος της Biohellenika, η Δρ. Κουζή – Κολιάκου, Καθηγήτρια Εμβρυολογίας – Ιστολογίας.
Σήμερα τα βλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται σε αυτόλογες και αλλογενείς χρήσεις για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών και ο αιώνας που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την πρόοδο στις κυτταρικές θεραπείες. 
Στην Ελλάδα οι θεραπευτικές χρήσεις των βλαστοκυττάρων αποτελούν ήδη μια πραγματικότητα, ενώ η χρήση τους πέρα από τις αιματολογικές ασθένειες έχει εξαπλωθεί και σε άλλους τομείς της ιατρικής. "Θαυματουργές λύσεις στην ιατρική συνήθως δεν υπάρχουν. Ακόμη και ανακαλύψεις που υπόσχονται θαύματα, τις περισσότερες φορές διανύουν πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν στην επιτυχία. Με τα βλαστικά κύτταρα όμως, το θέμα διαφέρει", επισημαίνει ο κ. Κολιάκος "γιατί μέσα σε λίγα χρόνια, οι υποσχέσεις πέρασαν από το περιβάλλον του εργαστηρίου στην εφαρμογή, προσφέροντας θεραπεία σε περιπτώσεις ασθενειών που μέχρι χθες φαίνονταν ανίατες". 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό και με το πέρας των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση. 
Η Ημερίδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, είναι με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο και απευθύνεται σε ζευγάρια, μελλοντικούς γονείς, εγκύους, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα βλαστοκύτταρα! 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 
ΑΦΙΣΑ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου