Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Ραδιενεργά μανιτάρια ΒουλγαρίαςΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εξαρετικώς επείγον έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και προς τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου, καλεί τις ελεγκτικές αρχές να διενεργήσουν άμεσα ελέγχους στην αγορά για τον εντοπισμό βουλγαρικών μανιταριών της εταιρείας DeneLy Commerce Ltd. ως ύποπτων για μόλυνση από υψηλά ποσά ραδιενέγειας.
Φορτίο μανιταριών της ανωτέρω εταιρείας διακινήθηκε μέσω Ολλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, και μετά από δειγματοληψία που έγινε από τις βρεττανικές αρχές βρέθηκε να περιέχει συγκέντρωση στο ραδιοϊσότοπο Καίσιο 137 της τάξης των 4950 Μπεκερέλ/κιλό, τη στιγμή που το όριο ασφαλούς συγκέντρωσης είναι 600 Μπεκερέλ/κιλό.
Το ΥΠ.Α.Α.Τ. επισημαίνει στις ελεγκτικές αρχές ότι τα μανιτάρια της εταιρείας DeneLy Commerce Ltd. είναι πιθανό να  πωλούνται στην αγορά με άλλες επωνυμίες, καθώς διατίθενται κυρίως χονδρικώς για ανασυσκευασία, καθώς και χύμα στις λαϊκές αγορές. 
Σε περίπτωση εντοπισμού μανιταριών της συγκεκριμένης εταιρείας, οι ελεγκτικές αρχές πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε δέσμευση της ποσότητας και αποστολή δειγμάτων για έλεγχο στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου