Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

'Σύγχρονοι διατροφικοί κίνδυνοι'-Ημερίδα του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας (13-3-2011)

Στις 13 Μαρτίου 2011 ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας διοργάνωσε στη Θεοφάνειο Αίθουσα Πρέβεζας Ημερίδα με θέμα τους σύγχρονους διατροφικούς κινδύνους και ιδιαίτερα τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και τις μυκοτοξίνες στα τρόφιμα. Ομιλητές ήταν ο Δρ. Γεώργιος Μηλιάδης, ερευνητής του εργαστρηρίου υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και ο Δρ. Δημήτρης Τσιτσιγιάννης, Λέκτορας Φυτοπαθολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.
Είναι γεγονός ότι ενώ τα φυτοφάρμακα 'συγκεντρώνουν' πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας από τον Τύπο με κάθε ευκαιρία, οι μυκοτοξίνες, αν και έχουν αξιολογηθεί ως πολύ μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου, είναι σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό.
Οι παρουσιάσεις των δύο ομιλητών υπήρξαν πλήρεις και έθεσαν στη σωστή βάση τους κινδύνους που απορρέουν τόσο από τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα, όσο και από τις μυκοτοξίνες.
Την ημερίδα 'άνοιξε' με παρουσίασή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γάτσιος.
Η παρουσία του κοινού στη 'Θεοφάνειο Αίθουσα' ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική σ' αυτή την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Συλλόγου, ενώ υπήρξε παρουσία από το Σύλλογο Γεωπόνων Θεσπρωτίας, και από συναδέλφους των Ιωαννίνων.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και μέσα από αυτό το βήμα τους δύο ομιλητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.